Eroul zilei: un sportiv român a prins hoțul care-i furase bicicleta, alergând după el

Share
398
Tweet
Răzvan Doica, eroul zilei Foto: Răzvan Doica | facebook.com/2krazvan

Când l-a dat pe mâna poliției, a primit o veste care i-a înseninat toată ziua.

Răzvan, un tânăr de 32 de ani, a dat ieri o fugă până la Mega Image să-și cumpere o pungă de gheață. Și-a parcat bicicleta în fața magazinului, dar din cauză că se grăbea n-a mai legat-o. A lăsat-o în grija lui Nea’ Matei, paznicul pe care-l știa de mult.

Răzvan nici n-apucă bine să ridice un coș de cumpărături, că paznicul strigă după el: „Răzvan! Bicicleta!”. Hoțul deja începuse să pedaleze, depărtându-se înspre orizont.

PLOT TWIST: Răzvan nu-i un tânăr oarecare, vreun corporatist sedentar sau mai știu eu ce. Răzvan Doica e dublu campion național la triatlon și e calificat la Campionatul Mondial de Half IronMan, care se va desfășura pe 1-2 septembrie în Africa de Sud. Face triatlon de patru ani încoace, lucrează ca antrenor personal, iar în trecut a practicat judo de performanță la Steaua și Dinamo.

După cum îți poți închipui, sportivul a aruncat coșul de cumpărături deoparte și s-a apucat să alerge după hoț exact ca la o competiție oficială: „Sar peste raionul de fructe și coșurile de cumpărături. Ies afară. Și încep să alerg. Și alerg. Și alerg din ce în ce mai tare. Foc la ghete!!!”, povestește Răzvan Doica pe Facebook.

După 1 km, l-a prins din urmă pe hoț și l-a pus la pământ. În loc să-l bată, a chemat poliția, în ciuda rugăminților infractorului de a face mai degrabă prima chestie. Două echipaje au ajuns repejor la fața locului și l-au escortat pe infractor la secție.

Răzvan i-a însoțit și a aflat că, prinzându-l pe hoț, a făcut un bine nu doar lui însuși, ci întregii comunități: tipul era fost pușcăriaș, dat în urmărire. Nu trecea noapte fără să spargă măcar o mașină, iar poliția nu reușea să pună mâna pe el. Normal, pentru că polițiștii nu au viteza și condiția fizică a unui triatlonist profesionist. Mulți abia pot merge din cauza burții.

„După 2 ore jumate’ petrecute la secție, am reușit să plec”, continuă Răzvan. „Frustrat? Da. Obosit? Da. Mulțumit că nu mi-am pierdut bicicleta? Da. Bucuros că am prins un hoț și un pericol pentru cartierul/orașul meu? Da. Dezamăgit că asta e ultima solutie a multora, mai ales în ultimul timp? Foarte. Trăim într-o junglă? Da”.

Mulțumim, Răzvan! Atât pentru faptul că reprezinți cu succes România la nivel internațional, cât și pentru că ne-ai scăpat de un pericol public. Datorită ție, Bucureștiul e acum un oraș puțin mai sigur.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile