Ești un ipocrit de Crăciun, recunoști?

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
35
Tweet
Foto ilustrativ

Crăciunul pune stăpânire pe luna decembrie și te încurajează să-l accepți și să-l integrezi în viața ta cu inima și brațele deschise.

Peste tot vezi fericire, prieteni și familii unite, daruri, brazi împodobiți sau luminițe, în timp ce fundalul sonor este plin de cântece vesele de sezon.

Te lași purtat de starea asta și intri cumva în spiritul sărbătorilor, deși nu e ca și cum doar ultima lună din an contează.

Dar tu o faci să conteze și te frămânți și te stresezi și începi să înjuri în căutarea cadoului perfect. Ajungi acasă obosit și plin de draci că n-ai găsit ceea ce căutai, și că timpul trece mai repede parcă acum, și-ți vine să te bagi în pat și să uiți lista aia mare pe care ți-ai făcut-o într-un moment de optimism exagerat.

În tot timpul ăsta, în cap îți sună cum trebuie să fie mai darnic și mai bun, iar tu n-ai găsit nici cum să te placi pe tine până la final de 2017, dar să-i mai placi și pe alții?

Unde mai pui că perioada asta din an nici nu este una neaparat pe gustul tău, și-ți mai vin poate amintiri și din copilăria nu foarte happy pe care ai avut-o.

Dar ești mare, trebuia să-ți fi rezolvat traumele până acum, nu? Ești matur și trebuie să înțelegi rațional cum stă treaba de fapt și să nu mai fii egoist și să te uiți în jur - că nu-i doar despre tine Crăciunul ăsta până la urmă!

Sau poate ești singur și dezvolți mega hate pe toată fericirea asta intens promovată, de zici că decembrie e unica noastră șansă la sentimente pozitive.

Foto ilustrativ

Nu vreau să te uit nici pe tine, ală cu Dumnezeu în suflet și credință ridicată, care n-ai loc în tine de alți oameni diferiți și care zici sus și tare că tu și doar cei ca tine înțeleg sfaturile, dorințele și intențiile Celui de Sus.

Tu ăsta ești cel mai periculos, îți zic! Tu care mergi cu iubirea-n gură toată ziua, dar n-ai ști ce-i aia și cum s-o dai mai departe nici de acum într-o 100 de ani! Crăciun fericit și ție, ce să zic!

Mă mai gândesc la tine, egoistule! Tu, ăla care-ți face bucurii doar ție și care nu vezi nimic din lucrurile frumoase din jurul tău. Tu nu știi să apreciezi mare lucru de la oamenii din viața ta și ești atât de centrat pe tine și dorințele tale, încât te vei scufunda în ele încet și sigur.

Și lista asta cu oamenii buni de Crăciun o pot întinde de la popi corupți (da' tu fă ce zice popa, nu ce face popa), la medici care-și baga plicurile în buzunare, la habotnica de Firea care n-are niciun dram de compasiune în ea, la guvern, la profesori blazați și la toți cei care și-au ales meserii de bine, dar care-și bat joc de ele și de ei prin ceea ce au devenit.

Stai liniștit, nu doar tu ești ipocrit de Crăciun, toți suntem! Și nu că doar acum, ci în general. Noi vrem zile în care să primim remindere despre cum să fim mai buni, mai darnici, mai blânzi, mai calmi, mai veseli, mai bla bla bla?

Avem nevoie de perioade din an care sunt înconjurate de astfel de valori pentru a ne mai trezi un pic?

Foto ilustrativ

De ce oare nu reușim să fim fix la fel tot anul, de ce băgăm scuze și dăm cu piciorul la ocazii mișto și renunțăm la cei din jur și la noi - pentru că nu e o ocazie specială în care să nu facem asta?

Suntem construiți din trecut, prezent și viitor și dacă nu alegem să le luam pe toate la pachet în interiorul nostru, o să ne schimbăm de la un moment la altul, fără urmă de integritate și fără să realizăm că ne ducem mare parte din experiență incompleți, pentru că refuzăm toate elementele din noi care ne fac cine suntem astăzi.

Orgoliu, ranchiună, răutate, dezamăgire, dezgust, încăpățânare, refuz - gândește-te bine care dintre astea și-au făcut culcuș în tine și de ce. Merită să le crești sau poți face un pas spre schimbare?

Suntem ipocriți de Crăciun pentru că ne luăm hainele alea bune și punem cadouri sunt brad și credem că despre asta-i vorba, atunci când băgăm sarmale și porcușor în noi la masa de familie.

Crăciunul e despre cum ar trebui să fim tot anul și să nu uităm, din nou, că darurile principale nu sunt cele materiale, ci alea pe care le ții în tine și nu le dai mai departe - dar dar din dar se face Rai, prietene, ce zici de asta?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile