Europa se poate mândri cu legilea astea stupide

Share
16
Tweet
Foto ilustrativ Foto: https://unsplash.com/photos/_U-x3_FYxfI

Știm cu toții că legea nu este mereu fair sau gândită pe bune și că la noi situația politică e horror, dar te-ai gândit vreodată că în unele locuri există restricții bizare?

Americanii probabil sunt câștigători la concursul cine dă cea mai ieșită din comun lege, dar nici europenii n-au lipsit de la cursurile de creativitate. Dacă îți propui să ajungi în vreuna dintre țările astea din Europa în curând, uite ce ar trebui să ai în vedere:

Foto ilustrativ

În Elveția, e ilegal să tragi apa la baie după ora 10. În plus, duminica n-ai voie să-ți speli mașina sau să întinzi rufele, pentru că elvețienii iau în serios așa-zisa zi de odihnă.

Foto ilustrativ

Germania nu doar că este renumită pentru mașinile sale sport, dar te amendează dacă rămâi fără benzină pe autostradă. La fel de amendat vei fi și dacă mergi beat pe bicicletă.

Mai mult, se pare că în timpul Oktoberfestului, nimeni nu este considerat beat din punct de vedere legal, indiferent de cantitatea de alcool consumată.

E bine de știut și legea prin care guvernul german pote refuza unele nume de copii, astfel încât să-i scutească de o viață întreagă de umilințe. În anii trecuți, nume precum Stompie, Woodstock, Grammophon, Kohl și Matti au fost refuzate.

Foto ilustrativ

Franța are o relație specială cu istoria sa, așa că legea care îți interzice să-ți numești porcul Napoleon pare a fi justificată. Tot francezii consideră scrumierele arme letale.

Legile franceze sunt foarte stricte în ceea ce privește infidelitatea, dar aceasta poate fi și intelectuală, dar și legată de sănătate. Spre exemplu, motive de divorț pot fi - faptul că fumezi excesiv, joci prea mult fotbal sau sexul telefonic.

Și, în caz că voiai să fii extra romantic și să te săruți pe șinele de tren, vezi că e ilegal.

Foto ilustrativ

Regatul Unit are și el regulile lui greu de înțeles. În secolul al 19-lea femeile nu aveau voie să mănânce ciocolată în mijloacele de transport în comun.

Ilegal este și să mori în clădirea Parlamentului, de parcă astfel de incidente se programează. Clădirea este considerată palat regal, iar asta înseamnă că cel decedat ar putea avea parte de o înmormântare de stat. Cel mai bine ar fi să-ți dai duhul în altă parte.

Locuitorii din Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, Wales, sunt obligați să poată silabisi numele orașului natal până la 6 ani și să învețe să îl pronunțe până la 34. Wait, what?

Foto ilustrativ

În Suedia, nu ai voie să te plângi că vrei soare în iernile întunecate. Nici să-ți botezi copilul cum vrei nu poți, pentru că legea îți cere aprobarea Guvernului, pentru ca numele să nu fie pe lista cu nume interzise. În 1991, doi părinți și-au numit copilul Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 pentru a protesta împotriva legii, dar n-au avut succes - au primit amendă și cererea de a-și numi copilul altfel. Ah, să adaug aici și faptul că nu ai voie să pozezi banii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile