Uită de bani și carieră. Experții au dezvăluit secretele unei vieți fericite

Share
Tweet
fericire Foto: pexel.com

De multe ori avem obiceiul de a ne focusa pe bani, carieră sau orice alt lucru material. Însă, dacă te întrebi care este secretul fericirii, experții au descoperit că nu banii și nici cariera nu aduc fericirea.

După 75 de ani de cercetări, oamenii de știință au concluzionat că adevărata fericire constă în prieteni și o căsnicie armonioasă.

Studiul a început în anul 1938 și a urmărit evoluţia a 268 de studenţi de la Harvard.

Cercetătorii au urmărit diferite aspecte ale vieţii acestor bărbaţi: nivelul de IQ, obiceiuri legate de consumul de alcool, situaţia familială, dimensiunea penisului şi multe alte detalii, pentru a afla ce factori contribuie mai mult la starea de fericire a oamenilor.

Dintre cei 268, 60 trăiesc și astăzi, majoritatea fiind în vârstă de 90 de ani și continuă să fie implicați în cercetare.

Bărbații implicați în studiu au fost intervievați sau chestionați în mod regulat pe întreg parcursul studiului.

Pentru a cunoaște starea reală a sănătății, participanții la studiu trebuiau să efectueze o verificare medicală regulată. De-a lungul timpului, tinerii s-au maturizat, iar drumul lor în viață a fost diferit. Unii au avut succes în carieră, alții au trăit în modestie. Unii dintre ei s-au luptat chiar și cu alcoolismul.

Relații bune = viață fericită și sănătoasă

Rezultatele cercetărilor se întind pe zeci de mii de pagini. A fost confirmat în repetate rânduri faptul că fericirea nu ține de bogăție, statut, carieră și glorie. Rețeta unei vieți fericite este o relație bună.

Singurătatea ucide

Oamenii au nevoie doar de o companie. Persoanele cu relații puternice sunt mai sănătoase și mai fericite. Cei singuri sunt nefericiți în viață. Conform examinărilor medicale ale bărbaților din cercetare, singurătatea are un impact negativ asupra sănătății. Activitatea creierului lor a fost mai rea și au trăit mai scurte.

Nu este vorba despre numărul de relații, ci despre calitatea acestora

Calitatea este importantă, nu cantitatea. De aceea, relațiile nu se referă la câți prieteni avei, ci la cine iti este aproape. Conform rezultatelor cercetărilor, divorțul este o soluție mai bună decât supraviețuirea într-un mediu plin cu conflicte. În cel de-al 80-lea an de viață, cei mai fericiți oameni erau mulțumiți de relațiile lor. Sănătatea lor a fost și mai bună. Deși aveau unele probleme, durerea fizică era mult mai bună decât bărbații care erau singuri.

Relațiile sănătoase protejează corpul și sufletul

Conform rezultatelor examinărilor medicale, persoanele fericite cu relații bune sunt mai sănătoase. Creierul lor are o memorie mai activă și mai bună.

Atunci când o persoană este înconjurată de prieteni adevărați sunt mai bine protejați de afecțiuni fizice sau mentale și trec mai ușor peste durere, prelungindu-și, astfel, viața.

Reteța pentru o viață fericită este, prin urmare, destul de simplă. Singuratatea este rea, așa că fă-ți prieteni. Ai grijă de relații și nu îți fie teamă de a fi aproape de alte persoane. Relațiile bune pot să nu fie deloc perfecte. Certurile și problemele sunt o parte comună a vieții umane. Însă nu uita să le rezolvi. Nu îți distruge viața și înlocuieste ecranul tastaturii cu un contact real. Cred că acești 75 de ani de cercetare sunt suficienți pentru a te convinge că e timpul sa fii fericit.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile