În faimoasa fotografie cu monstrul din Loch Ness, este de fapt o jucărie

Share
Tweet
Monstrul din Loch Ness Foto: https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/10/nintchdbpict0002368798841.jpg?strip=all&quality=100&w=1200&h=800&crop=1

Am auzit prima oară de monstrul din Loch Ness de la desene animate și chiar și atunci, ridicasem o sprânceană. „Ce monstru, dom’le?” Fiind o consumatoare avidă de filme horror (și un pic masochistă), încă de mică, așteptam să vină seara de vineri să mă uit la emisiunea cu case bântuite „A Haunting.”Așa că un mic monstruleț scoțian nu mă speria.

La peste 80 de ani dupa ce a fost publicată, fotografia asta rămâne cea mai faimoasă dovadă că ar exista o reptilă marină care și-o arde prin Scoția.

În imaginea de mai sus, putem observa, doamnelor și domnilor, un frumos exemplar al unui submarin de jucărie cu cap de dinozaur (tot de jucărie, da?)

Asemenea unui procent considerabil din rahaturile prezentate lumii (chiar și în ziua de azi, I might add), povestea asta a luat naștere în renumitul Daily Mail. În 1933, ziarul l-a plătit pe un tip numit Marmaduke Wetherell pentru a urmări monstrul și a le furniza dovada existenței lui. Wetherell le-a prezentat o amprentă masivă a piciorului lui Nessy ... dar oamenii s-au prins că a fost făcută cu un suport pentru umbrele in forma unui picior de hipopotam. Enervat că a fost demascat așa ușor, Wetherell a găsit o modalitate și mai stupidă.

Marmaduke Wetherell Foto: http://4.bp.blogspot.com/-4QU-Jd351Sk/Vgr1pjQoofI/AAAAAAAADwA/SBQXpNG5aTo/s1600/image-03-large.jpg

Să intre…submarinul de jucărie!

Nessie-Daily-Mail Foto: http://horrornews.net/wp-content/uploads/2015/07/Nessie-Daily-Mail-140394.jpg

Farsa a funcționat chiar mai bine decât a intenționat, inspirând accidental generații de idioți entuziaști să-și dedice întreaga viață pentru a-l găsi pe Nessie. Chiar și azi, fotografia asta a unui cap de Plesiosaur din magazinul Dollar Store (un fel de magazin cu totul la 13 lei al nostru), rămâne cea mai importantă dovadă că fiara este reală. Și asta chiar și după ce fiul vitreg al lui Wetherell a recunoscut că a asamblat el însuși jucăria.

Speranța moare ultima și unii oameni au nevoie de ceva care să le dea un scop în viață, așa că cine suntem noi să le distrugem fanilor visul? În plus…e greu să dai înapoi când știi că ți-ai cheltuit economiile de-o viață alergând după un dinozaur de jucărie. To each his own, I guess!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile