F*cking finally, vom avea autobuze electrice în București

Share
57
Tweet
Autobuz electric Foto: Pexels.com/Silviu-Costin Iancu

Mai bine mai târziu decât niciodată.

Din când în când, mai ia și Primăria Capitalei câte o decizie bună. În ședința de ieri a Consiliului General al Municipiului București s-a aprobat achiziționarea a 100 de autobuze electrice. Mai mult decât atât, se va moderniza linia de tramvai de pe Bd. Vasile Milea.

Ia să vedem ce a avut de zis Gabi Firea despre proiectele astea, pe care chiar ea le-ar fi propus: „Pentru cele 100 de autobuze electrice avem patru cereri de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, depuse în luna iunie, în valoare de aproximativ 57 milioane Euro. Proiectele au trecut de etapa verificărilor, sunt selectate pentru finanțare, iar următorul pas este să semnăm contractul prin care se acordă efectiv finanțarea nerambursabilă. Ca să obținem aceste fonduri, însă, este necesar votul consilierilor generali pentru sumele care constituie contribuția financiară proprie a Municipiului București pentru această achiziție. De aceea am propus aceste proiecte, iar hotârârile aprobate astăzi vor face parte din documentația de accesare a fondurilor europene despre care vorbeam.

Aceeași situație o avem și la proiectul prin care urmărim modernizarea liniei de tramvai pe Bd. Vasile Milea: proiectul se află în contractare, și este nevoie de acordul CGMB pentru partea de cofinanțare. Etapa de astăzi ne duce mai aproape de concretizarea unor noi măsuri din planurile Primăriei pe termen mediu pentru un trafic mai bun în Capitală, pentru reducerea poluării și pentru servicii de calitate la capitolul transport public”.

Bine că acum a început să-i pese de reducerea poluării, nu ca atunci când a semnat contractul pentru achiziționarea a 400 de rahaturi turcești pe Diesel.

Noile autobuze electrice vor circula pe traseele: 137, 138, 173, 300, 330, 311, 312, 313, 335, 336, 368, 381, 385 și 601.

Dacă Firea se ține de cuvânt, vom ajunge chiar să circulăm cu ele moca. Îți reamintesc că a promis gratuitatea transportului în comun pentru absolut toată lumea, în speranța că mai mulți bucureșteni vor fi tentați să-și lase mașinile în fața blocului când pleacă la muncă: „Este o strategie corectă în momentul în care avem un parc auto bine dimensionat, să acordăm și această facilitate a gratuităţii, scopul fiind a diminua prezența mașinilor în trafic, a autoturismelor personale”.

În teorie, sună bine, dar să nu zicem hop până nu sărim.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile