Femeile care se trezesc dimineața devreme sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta o depresie

Share
46
Tweet
cine se trezeste dimineata scapa de depresie Foto: istock.com

Cercetătorii de la Universitatea din Colorado au efectuat un studiu pe un grup de 32.000 de femei și au analizat ritmul lor circadian.

Astfel, s-a dovedit că persoanele care se trezesc dimineața devreme sunt mai puțin sensibile la depresie și alte tipuri de tulburări mintale.

Rezultatele cercetării, care au început în 2009, au apărut recent și în Journal of Psychiatric Research.

Cercetătorii au invitat femeile, dintre care niciuna nu s-a luptat cu depresia în trecut, să experimenteze diferite situații. Starea lor și ritmul circadian au fost analizate pe parcursul anilor. Din păcate, unele au dezvoltat depresie sau alte tipuri de boli mintale.

Specialiștii au concluzionat că dezvoltarea unor astfel de boli este legată de momentul în care merg la culcare și de ora la care se trezesc dimineața.

Femeile au fost împărțite în mai multe grupuri. Într-un grup, unele dintre ele au fost "bufnițe" (care funcționau în principal noaptea și se trezeau târziu).

Potrivit cercetătorilor, femeile care s-au trezit încă de la primele raze ale soarelui au fost mai puțin sensibile la depresie. Toate din cauza posibilității unei expuneri mai mari la lumina naturală, care asigură o mai bună stare de sănătate mintală.

Cercetătorii susțin că persoanele care se trezesc mai devreme au până la 27% mai puține riscuri de a dezvolta tulburări psihice, inclusiv depresie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile