Acum știm ce cuvinte folosesc femeile și bărbații atunci când vorbesc despre dragoste

Share
Tweet
cuplu Foto: shutterstock.com

Oamenii de știință au demonstrat că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbaţii.

Iar pentru asta exista și un motiv - o proteină din creier. Specialiștii au descoperit că proteina, FOXP2 este produsă de o genă cu acelaşi nume şi joacă un rol esenţial în învăţarea, dezvoltarea limbajului şi exprimarea orală.

Însă Josh Katz, Claire Cain Miller și Kathleen A. Flynn nu s-au mulțumit cu o singură concluzie și au decis să exploreze modul în care dragostea este exprimată de bărbați și femei. Scopul lor era să afle dacă folosesc cuvinte similare.

"Ne-am concentrat pe eseurile care au fost publicate în The New York Times în ultimii 4 ani."

Toată lumea a presupus că bărbații folosesc cuvinte diferite în comparație cu femeile. Rezultatele studiului arată, de asemenea, modul în care aceștia percep iubirea și ce așteptări au de la ea.

Grupul s-a concentrat asupra cuvintelor pe care le folosesc atunci când vorbesc despre familie.

"Când bărbații au scris despre familie, ei au menționat mai des cuvinte precum tatăl, tatăl și fiul. Femeile își amintesc de mame, mame și fiice."

Studiul lui Michael Baker și Kevin Milligan a confirmat aceste rezultate. Experții au mai spus că părinții obișnuiesc să aibă o relație mai puternică cu un copil de același sex. .

Un alt studiu a arătat că femeile manifestă mai multe emoții decât bărbații. Acest lucru a fost, de asemenea, confirmat prin cercetări eseologice.

"În cazul emoțiilor, bărbații folosesc un grup restrâns de cuvinte. Pentru femei, este mai degrabă o descriere a sentimentelor, atât pozitive, cât și negative."

Pe baza sondajului, un grup de experți a constatat că bărbații sunt obișnuiți să scrie despre dragoste mai mult decât despre sex.

Pentru femei, dragostea este legată de nuntă. Acestea se concentrează mai mult pe sentimente, în timp ce bărbații pe acțiuni și fapte.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile