Oamenii de știință au confirmat: Femeile sunt de două ori mai stresate din cauza bărbaților

Share
40
Tweet
Stresul la femei Foto: Thinkstock

Femeia modernă este de două ori mai stresată decât bărbatul. Și cine credeți că este principalul vinovat? Chiar iubitul/soțul ei.

Nu o spunem noi, ci oamenii de știință care susțin că reprezentantele sexului feminin sunt mult mai stresate din cauza soților decât a copiilor.

O cercetare realizată pe 7000 de mame, de către cercetătorii de la Universitatea din Padova, arată faptul că 46% dintre acestea se simt stresate din cauza soțului.

În plus, femeile sunt mai stresate acasă decât la serviciu. Locul de muncă este un adevărat refugiu pentru cele care se împart între viaţa personală şi profesională

Ce le stresează mai exact?

Faptul că bărbații nu se implică în activitățile gospodărești sau în procesul de educație al copilului. Viaţa de familie, banii şi problemele legate de relaţie reprezintă un adevarat stres pentru ele. S-a dovedit că 4 din 10 femei au zile în care sunt stresate de când deschid ochii şi până când se culcă.

Potrivit specialiștilor, femeile au nevoie de comunicare, de înțelegere și compasiune din partea partenerilor pentru a face față mai ușor stresului cotidian.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile