Franța pune piciorul în prag - Vegetarienii nu mai au voie să folosească termeni carnivori în denumirea produselor

Share
Tweet
burger Foto: iStockphoto

Ori ești vegetarian ori ești carnivor? Nu poți să mănânci "cârnați vegetali" sau "șuncă vegetală" dacă tu te bați cu pumnii în piept că ai renunțat la carne.

Motiv pentru care producătorii alimentari din Franța s-au văzut nevoiți să descrie în alt mod produsele vegetariene şi vegane. Nu vor mai putea folosi „burger“, „friptură" sau „cârnaţi" pentru a descrie alimentele care nu conţin carne.

Propunerea legislativă are la bază o decizie de anul trecut a Curții Europene de Justiție, care a stabilit că produsele din soia și tofu nu pot fi comercializate ca "lapte"sau "unt".

"Este important să luptăm împotriva afirmaţiilor false. Produsele noastre trebuie să fie numite corect - termenii brânză sau friptură vor fi rezervaţi doar produselor de origine animală!“, a scris pe Twitter Moreau, fermier şi membru al partidului En Marche al preşedintelui Macron.

Condițiile pentru nerespectarea noilor reguli de etichetare și promovare sunt foarte stricte. Cei care încalcă legea pot fi amendați cu până la 300.000 de euro.

La aflarea acestei vești, consumatorii, dar și producătorii, au luat atitudine. Unii consideră a fi o lege complet inutilă și chiar au reacționat ironic.

"Sunt sigur că există un milion de clienți care au cumpărat cârnați vegetarieni și au fost surprinși că nu există carne în ei. Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a salvat de această teroare".

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile