Gabriela Firea închide școlile din București luni și marți. Tu cum reziști gerului de afară?

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
11
Tweet
Foto ilustrativ

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat o declarație prin care a anunțat că școlile din București vor fi închise luni și marți, adică pe 26 și 27 februarie.

Motivul are legătură cu vremea de afară și cu faptul că orașul se va afla pe 26 februarie, de la ora 10:00, și 27 februarie, până la ora 14:00, sub cod portocaliu.

Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută.

"Am luat decizia ca luni și marți să nu aibă loc cursuri în București. Probabil se va extinde această decizie, nu pot eu să o anunț, ci autoritățile locale, probabil, pentru toată zona în care va fi anunțat codul portocaliu.

Prefer să se spună că am fost ușor prea alertați decât să numărăm victime. Situația nu este de panică, dar nu este nici de stat cu mâinile în sân", a spus Firea, cu mențiunea că stratul de zăpadă va depăși 30 de centimetri.

Firea

Firea a ținut să mai zică și cum nu toți elevii merg la școală "cu mașina mică" ale părinților. "Cei mai mulți merg ori pe jos, unii pe distanțe mari, ori cu transportul în comun", a mai spus primarul.

Ea a precizat că este vorba despre preșcolari, școli generale și licee. Avrtizarea este salabilă și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

PS: Nici în Constanța nu se vor deschide școlile pe 26 februarie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile