Gabriela Firea nu știe ce înseamnă „asistent social”. O spune chiar Colegiul Național al Asistenților Sociali

Share
Tweet
Gabriela Firea

Recomandările primarului general al Capitalei i-a făcut pe asistenții sociali să pară babysitteri, ceea ce nu sunt.

Când a anunțat că școlile din București vor fi închise toată săptămâna, Gabriela Firea era ferm convinsă că a luat toate măsurile necesare pentru ca orașul să nu fie dat peste cap. S-a gândit până și la părinții care nu au cu cine să-și lase copiii câtă vreme sunt plecați la serviciu. Într-o postare pe Facebook, Firea le-a recomandat bucureștenilor să contacteze Direcția de Asistență Socială ca să ceară babysitteri. Nu a folosit fix cuvântul „babysitter”, dar ideea e aceeași.

„Împreună cu primăriile de sector și Direcția de Asistență Socială, [Primăria Capitalei] va căuta soluții punctuale în cazurile excepționale în care părinții din București nu au cu cine să își lase copiii, și a reamintit numărul de telefon gratuit, 0.800.800.868 unde bucureștenii pot solicita ajutor sau pot sesiza eventualele neplăceri cauzate de condițiile meteo excepționale”, scrie pe profilul primarului.

Totuși, lucrurile nu sunt chiar așa simple. În primul rând, degeaba suni la numărul ăla, pentru că dispecerul nu are nicio soluție concretă pe care să ți-o ofere pe loc și nici nu știe când va găsi una. Îți pierzi timpul.

Apoi, Colegiul Național al Asistenților Sociali i-a răspuns indirect lui Firea, printr-un comunicat oficial postat pe Facebook. Oamenii nu vor să fie confundați cu îngrijitori sau supraveghetori, așa cum a lăsat primarul general să se înțeleagă: „[...] există posibilitatea să conducă la confuzie în rândul publicului, aducând prejudicii imaginii profesiei de asistent social, prin confundarea profesiei de asistent social cu o alte ocupații – educator, îngrijitor, supraveghetor – care sunt incompatibile cu pregătirea şi aria de competenţă a unui asistent social”.

După ce a înșiruit toate atribuțiile unui asistent social, administratorul paginii de Facebook a Colegiului a cerut ca data viitoare să nu se mai facă recomandări aiurea: „[...] considerăm că menționarea în spațiul public a expresiei <<asistent social>> trebuie făcută cu responsabilitate și în cunoștință de cauză, pentru a evita afectarea imaginii profesiei de asistent social.

Pentru mai multe informații referitoare la profesia de asistent social, doamna Firea poate accesa link-ul ăsta: www.cnasr.ro.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile