Gest superb pentru persoanele nevoiașe: orașul s-a umplut de geci agățate-n stâlpi, să le poată lua oricine moare de frig

Share
34
Tweet
Geacă donată, agățată de-un stâlp de iluminat Foto: Facebook

Persoanele care nu-și permit haine groase sau încălțări călduroase au primit o mână de ajutor via Facebook. Membrii unui grup de băcăuani s-au mobilizat pentru a-și umple orașul de donații, lipindu-le cu scotch de stâlpii de iluminat.

Piața Tricolorului din centrul Bacăului s-a transformat luna asta într-un mall în aer liber. Unul cu reduceri de 100%, unde persoanele care trăiesc la limita subzistenței se pot autoservi cu haine de care au mare nevoie pe gerul ăsta. Stâlpii de iluminat din piață s-au umplut de geci de iarnă, pantaloni groși și ghete, prinse cu scotch și însoțite de mesajul „Dacă ai nevoie, este a ta!”. Sau „sunt ale tale”, după caz.

Inițiativa le aparține administratorilor grupului de FB „Județul Bacău, bun și rău”, care au rugat cât mai multă lume să se strângă-n Piața Tricolorului și să contribuie oricum pot, de dragul concetățenilor care nu au posibilitatea financiară să se „echipeze” pentru sezonul rece. Superb. Un exemplu de altruism și omenie care merită copiat în absolut toate orașele din țară.

Geacă donată în Piața Tricolorului din Bacău Foto: Facebook/Nicoleta Enachi

Acțiunea asta genială m-a dus automat cu gândul la grupul de Facebook „Țăranii Dobrogeni”, ai cărui membri și-au unit forțele în septembrie ca să doneze cât mai multe alimente leprozeriei din Tichilești (Tulcea). Atunci, totul a pornit de la postarea unei angajate a spitalului, care povestea cât de greu e să asiguri unui pacient trei mese pe zi din numai 11 lei, cât le oferea statul. Gospodarii constănțeni au încărcat o dubă cu fructe, legume, conserve, murături și dulciuri, ca să se asigure că bolnavii de lepră au ce mânca în lunile friguroase. Ulterior, Guvernul a mărit alocația de hrană de la 11 lei la 20.

Să vedem dacă autoritățile vor reacționa cumva și la inițiativa băcăuanilor, poate în sensul amenajării unor locuințe pentru persoanele fără adăpost. Măcar pe timpul iernii, când se culcă tremurând sub cerul liber, fără garanția că se vor trezi a doua zi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile