Greva de la metrou a fost suspendată, deci trebuie să mergi la birou până la urmă

Share
19
Tweet
Metroul din București Foto: Facebook/Florin Eduard Moise | facebook.com/photo.php?fbid=680264372133232&set=a.105535802939428&type=3

Sindicaliștii de la Metrorex ne dau peste cap planurile din nou: degeaba te-ai bucurat că vei lucra de acasă zilele următoare, pe o perioadă nedeterminată. Anunțaseră că fac grevă generală miercuri, între 04:00 și 16:00, interval în care niciun metrou nu avea să circule pe nicio magistrală, dar acum s-au răzgândit.

Schimbarea vine ca urmare a ședinței de ieri a Comitetului Executiv PSD, în care s-a votat remanierea lui Lucian Șova, Ministrul Transporturilor. Postul urma să fie preluat de Lia Olguța Vasilescu, dar Iohannis a refuzat-o pe motiv că e „o propunere nepotrivită”.

Lia Olguța Vasilescu Foto: PSD, via Wikimedia Commons | commons.wikimedia.org/wiki/File:Lia_Olguta_Vasilescu_la_Liga_Alesilor_Locali_ai_PSD,_Palatul_Parlamentului_(10775964095).jpg

Indiferent cine va fi noul Ministru al Transporturilor, cert e că sindicaliștii Metrorex își amână greva generală, în speranța că vor avea cu cine discuta. Vor să poată relua negocierile pentru noul contract coelctiv de muncă, în care cer – printre altele – o majorare salarială de 42%.

Sindicaliștii par optimiști cu privire la negocierile viitoare. USLM (Unitatea - Sindicatul Liber Metrou) a anunțat printr-un comunicat oficial că metrourile vor circula normal în continuare, deocamdată:

„Ca urmare a faptului că la data trimiterii comunicatului de presă de ieri, nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în ședință extraordinară, a hotărât amânarea declanșării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor și prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunțăm”.

Stai să vedem cine-l va înlocui pe Șova, că nu există nicio garanție pentru succesul sindicaliștilor. Până acum li s-a propus o mărire salarială de 18%, dar au refuzat-o. Pare improbabil ca cererea de +42% să fie acceptată, mai ales că – dacă e să-l credem pe Șova – asta ar conduce automat la creșterea tarifului de călătorie de la 2 RON la 4 RON.

Până una-alta, mâine mergem la birou. Și poimâine. Și tot așa, până la următoarea grevă generală în Metrorex.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile