Haos la metrou: Bucureștiul a paralizat timp de-o oră, dar degeaba o înjuri pe Firea

Share
100
Tweet
Haos la metrou în București Foto: Facebook/Dragos Ciobanu | facebook.com/photo.php?fbid=10209812267599838&set=a.10200738278635785&type=3

Oprește-te din a o înjura, doar de data asta, și îți explic imediat de ce.

Magistrala Berceni-Pipera s-a blocat complet azi-dimineață, în jurul orei 08:20, din cauza unei defecțiuni tehnice în apropierea stației Constantin Brâncoveanu. Mai exact, s-a stricat un macaz, adică un dispozitiv montat la bifurcarea liniilor, cu ajutorul căruia metroul poate trece de pe o linie pe alta.

Peroanele au ajuns să arate ca Piața Victoriei pe timp de protest, din cauza miilor de călători nervoși care întârziau la muncă din cauza defecțiunii. Lumea continua să se-nghesuie, dar timp de o oră n-a apărut niciun tren. Frustrați, mulți au revenit la suprafață ca să se reorienteze către RATB (refuz să-i zic STB), iar trotuarele au devenit la fel de aglomerate ca subteranul.

Metrorex a venit și cu un comunicat oficial, destul de târziu, în care explică toată nebunia: „Informăm publicul că astăzi, 24.10.2018, la ora 08:20, în apropierea staţiei de metrou Constantin Brâncoveanu, s-a defectat un macaz. Pe Magistrala a 2-a, trenurile de metrou nu au circulat conform graficului de circulaţie obişnuit. Echipele de intervenţie Metrorex au lucrat pentru remedierea defecţiunii şi reluarea circulaţiei. La acest moment circulaţia se desfăşoară în condiţii normale. Călătorii au fost informaţi prin sistemul de sonorizare din staţiile şi în trenurile de metrou”.

Bucureștenii blocați pe peroane au început s-o înjure pe Firea, pentru că – deh – ea e primărița. Blocajul s-a petrecut în orașul ei. Deși avem într-adevăr multe motive să ne luăm de Firea, iar ea ne alimentează furia cu aproape fiecare proiect propus și fiecare declarație publică, nu e cazul acum. Nu e vina ei, nu e vina primărirei.

Lucian Șova, Ministrul Transporturilor Foto: Screenshot YouTube/AGERPRES

Deși METROREX S.A. operează exclusiv în Capitală, societatea asta nu ține de Primărie, ci funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Și e subvenționată de Statul Român, nu din bugetul local al municipiului București.

Deci las-o pe Firea în pace, de data asta. Dacă vrei să înjuri pe cineva, persoana pe care o cauți e Lucian Șova, Ministrul Transporturilor.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile