Ia loc, te rog, copilul tău are cancer

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
42
Tweet
Foto ilustrativ

Ai simțit cum ți s-au înmuiat genunchii și n-ai mai putut sta drept. O secundă, timpul și mintea ta s-au oprit în loc, în timp ce pe interior țipai mut și dureros.

Ziua în care normalitatea și-a schimbat cursul. Ziua în care tot ce însemna acasă a fost redus la un simplu obiect de mobilier - un scaun.

[Ia un loc, te rog, copilul tău are cancer].

În fiecare an, un medic spune de 500 de ori cuvintele astea de mai sus, într-un mod mai direct sau nu. 500 de familii se reduc, an de an, la un singur cuvânt - copilul.

70% dintre părinții copiilor bolnavi de cancer (sau de afecțiuni grave) provin din medii sărace. Ei își duc singuri bătăliile interioare, din noua lor locuiță, scaunul.

Mă gândesc cum mintea ți-e copleșită de gânduri, întrebări sau confuzie și mă gândesc cum tot îl întrebi pe Dumnezeu "de ce", fie că ai crezut sau nu în el.

Mă gândesc cum noaptea te descompui lângă pat și a doua zi te pui la loc, să te vadă puternic și optimist.

Te-ai transformat în suferință, dar nici că dai înapoi. Părinte de copil bolnav, joci cel mai ingrat rol!

O boală meschină, psihopată, care nu face niciun fel de discriminare. Boala care te duce pe câmpul de luptă și care te lovește sistematic până apuci să ripostezi, să ieși învingător.

Boala care-ți consumă puterea până la ultima suflare. Cancer, un cuvânt prea urât să fie folosit atât de des!

Zile, săptămâni, luni, ani, îți iei poziția pe scaun, de lângă pat. Ți s-a cronicizat durerea pe chip, dar tot zâmbești când deschide ochii și trebuie să-i dai curaj și speranță. Îți duci timpul într-o agonie în care te simți singur și neputincios.

Mi-e teama că aceste vorbe nu știu poate cu adevărat ce-ți zace în suflet și în gând, dar știu că sunt oameni care vor să te ajute și nu-s puțini.

Sunt oameni care vor să-ți aline măcar o parte din suferință și să te ducă într-un MagicHOME unde să aibă grijă de tine, cât tu ai grijă de copilul tău.

MagicHOME

--------

Sunt tot felul de oameni și-s din ce în ce mai mulți. Dacă și tu vrei să te implici în campanie, poți trimite cuvântul MAGIC prin sms la 8844 și vei dona 2 euro pe lună pentru MagicHOME, un loc special care are grijă de părinții copiilor bolnavi de cancer.

Zi și noapte lângă patul de spital, fără odihnă. Tot felul de oameni care se pun în locul acestor părinți, în mod simbolic, pe un scaun aflat în galeria GALATECA (C.A. Rosetti nr. 2-4) din București.

Scaunul va fi ocupat până când se vor strânge 100.000 de sms-uri pentru MagicHOME, refugiul părinților de lângă cel mai mare spital oncologic din România.

Te poți programa aici.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile