Premiul Nobel pentru Pace 2017 a fost atribuit Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare

Share
Tweet
premiul Nobel pentru Pace Foto: Pexels.com

Astăzi, la Oslo, a fost atribuit Nobelul pentru Pace 2017.

Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN) a fost cea care a câștigat premiul Nobel pentru Pace.

Premiul în valoare de nouă milioane de coroane suedeze (1,10 milioane de dolari) va fi înmânat într-o ceremonie care va avea loc pe 10 decembrie.

Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN) este un grup mondial care promovează și încearcă să obțină interzicerea armelor nucleare la nivel mondial. Campania a fost lansată în 2007 și are 468 de organizații partenere din 101 țări.

Organizaţia a primit Premiul Nobel pentru Pace "pentru activitatea sa în a atrage atenţia asupra consecinţelor umanitare catastrofale ale oricărei utilizări a armelor nucleare şi pentru eforturile sale inovatoare în obţinerea interzicerii printr-un tratat a unor astfel de arme".

„Prin susţinerea care inspiră şi inovatoare a negocierilor ONU cu privire la un tratat care să interzică armamentul nuclear, ICAN a jucat un rol major în realizarea a ceea ce este, în epoca noastră, echivalentul unui congres internaţional pentru pace”, a declarat preşedinta Comitetului Nobel norvegian, Berit Reiss-Andersen.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile