Iisus a făcut "minuni" datorită marijuanei? Asta spun istoricii

Share
17
Tweet
Iisus si uleiul de canabis Foto: noizz.pl

În cercetările sale, istoricul David Bienenstock, susține că Iisus poseda puterea de "vindecare" miraculoasă și de alinare a durerii datorită canabisului.

Referindu-se la înregistrările istorice, David arată că marijuana a fost o plantă frecvent utilizată în Orientul Mijlociu cu mulți ani înaintea lui Iisus.

Bienenstock, autorul a numeroase cărți care promovează utilizarea canabisului, susține că oamenii de atunci erau perfect informați în reproducerea și în prelucrarea diferitelor specii de plante.

Cercetătorul nu are nicio îndoială că tradiția de a face poțiuni bazate pe extractul de canabis nu a fost abandonată odată cu nașterea creștinismului.

El sugerează că așa-numitele uleiurile sfinte folosite de vindecătorii de atunci erau bazate pe canabis. Acest ingredient, absorbit în piele, ar fi putut ajuta la vindecarea atât bolilor fizice, cât și celor mintale.

Oamenii de știință nu exclud faptul că "tămâia" folosită de clerici a fost, de asemenea, caracterizată de acțiuni psihoactive. Potrivit lui Bienenstock, Iisus, apostolii și preoții au folosit marijuana pentru a primi revelații.

Teoriile lui Bienenstock au fost criticate de John Musselman, profesor la Universitatea Old Dominion. Omul a declarat că nu există dovezi concludente că Iisus și apostolii săi au folosit canabis.

El susține că termenul "keneh-bosum", interpretat de Binenstock drept cannabis, se refera la calamus. Calamus este o componentă importantă a medicinei Ayurvedice care provine din India și s-a dovedit a fi benefică.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile