În ce oraș să te muți ca să o duci mai bine – Ce loc ocupă Bucureștiul

Share
22
Tweet
Cele mai locuibile orase Foto: Profimedia

Pentru prima dată, capitala Austriei, Viena, ocupă primul loc în topul celor mai bune orașe unde să locuiești.

După șapte ani consecutivi, în care a ocupat poziţia de cel mai "locuibil oraș" din lume, Melbourne a fost detronat în favoarea Vienei.

Topul întocmit de The Economist's Intelligence Unit clasifică 140 de oraşe din întreaga lume pe baza anumitor criterii precum stabilitatea, cultura, mediul educaţia şi infrastructura.

Conform raportului anual, restul poziţiile din top zece sunt împărţite între Australia (Sydney pe locul al 5-lea şi Adelaide pe al 10-lea), Japonia (Osaka pe locul al 3-lea şi Tokyo pe locul al 6-lea), Canada (Calgary pe locul al 4-lea, Vancouver pe locul al 6-lea şi Toronto pe al 7-lea) şi Danemarca (Copenhaga pe locul al 9-lea).

Dacă ești curios ce loc ocupă România, nu îți face speranțe prea mari. Bucureștiul nostru se află pe locul 82, la egalitate cu Belgrad (Serbia) și Shenzhen (China).

Printre cele mai puţin indicate oraşe în care să locuieşti se numără Damasc (Siria), Dacca (Bangladesh), Lagos (Nigeria), Karachi (Pakistan) şi Port Moresby (Papua Noua Guinee).Criminalitatea, terorismul și războiul sunt factorii care le-au poziționat în topul celor mai periculoase orașe din lume.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile