În curând, LSD te-ar putea ajuta să scapi de depresie

Share
Tweet
studiu depresie Foto: istock

Investigarea efectelor drogurilor psihedelice asupra psihicului uman a fost începută de un om de știință elvețian, Albert Hofmann, în a doua jumătate a secolului 20, care a crezut în beneficiile terapeutice ale LSD și l-a numit „medicament pentru suflet“.

Chiar dacă această substanță se află pe lista medicamentelor interzise, cercetătorii din domeniul psihedelicii continuă să creadă în beneficiul ei.

Medicamente psihedelice, cum ar fi LSD si MDMA, stimulează terminațiile nervoase și un aliant între celulele creierului, care, potrivit oamenilor de știință, ar putea ajuta în tratamentul depresiei sau dependențelor.

Cercetătorii din California au arătat că aceste substanțe, interzise în majoritatea țărilor, sunt capabile să conecteze părți ale creierului. Acest lucru înseamnă că psihedelica poate fi o "nouă generație" și ar înseamnă, de asemenea, tratarea tulburările psihice, fiind mai eficientă și mai sigură decât opțiunile existente, potrivit autorilor studiului Universității din California.

Specialiștii au arătat că această doză crește numărul de dendrite care provin de la celulele nervoase din creierul șobolanului. Aceste dendrite se termină în sinapse, unde impulsurile lor electrice sunt transferate în alte celule nervoase și susțin activitatea întregului creier.

„Unul dintre semnele distinctive ale depresiei este o zona cheie a creierului care oferă emoție, stare de spirit și anxietate“, a spus Dr. David Olson, care a condus echipa de cercetare. Aceste leziuni cerebrale apar, de asemenea, în caz de anxietate, dependență și tulburări de stres post-traumatic. Prin stimularea reconectării lor, aceste tulburări ar putea fi tratate.

Această cercetare, publicată în revista Cell Report, a abordat mai multe substaneț, cum ar fi triptamina, DMT, amfetamina, MDMA și LSD. În testele de laborator efectuate pe șobolani, cercetătorii au descoperit că aceste substanțe stimulează în mod constant creierul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile