În Polonia nu mai poți să iei pastila de a doua zi decât cu rețetă

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
29
Tweet
Sursa foto: flickr.com

Nu este o campanie de promovare a sezonului 2 din The Handmaid's Tale. Președintele polonez Andrzej Duda chiar a promulgat vineri legea care limitează accesul la pastila de a doua zi. Astfel, aceasta metodă anticoncepțională va fi disponibilă în Polonia doar pe bază de prescripție medicală.

Este o lege stupidă, pentru că nu e ca și cum ar exista persoane care ar face abuz de această pastilă sau care ar lua pastila de a doua zi de plăcere. Însă, potrivit dreptei care se află la putere, restricția urmărește să împiedice folosirea abuzivă a acestei metode contraceptive.

Nu este prima astfel de măsură luată de Partidul Dreptate și Justiție, acesta a oprit deja finanțarea publică pentru fecundarea in vitro, de exemplu. De asemenea, în toamna lui 2016, același partid a încercat să limiteze dreptul femeilor la avort. Atunci au avut loc proteste masive în Polonia, iar într-un final guvernul a abandonat proiectul de lege.

Practic, în Polonia pastila de a doua zi nu mai există, pentru că aceasta trebuie luată cât mai repede, iar obținerea unei prescripții medicale poate să dureze mai mult. Ce se întâmplă dacă ai nevoie să iei pastila de a doua zi într-o duminică dimineață? Aștepți până luni?

Următorul pas în Polonia ar fi să ți se elibereze prezervative doar cu prescripție de la preot...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile