În România poți transforma orice spațiu public în groapă de gunoi, că Poliția nu-ți face nimic

Share
31
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Unsplash.com/@hermez777

Poți să-ți depozitezi mormanele de gunoi chiar lângă indicatoare unde scrie că treaba asta e interzisă. Poliției tot nu-i pasă, după cum vei vedea în continuare.

Deși s-a mutat în Finlanda de aproape două luni, politicianul și activistul Remus Cernea s-a întors de câteva zile în țară ca să pună la punct viitorul unei afaceri proprii pe care o va lansa în străinătate. Plimbându-se aseară prin zona Pasajului Mărășești din București, o scenă absurdă l-a făcut să se oprească și să scoată telefonul ca să imortalizeze totul: șoferul unei mașini oprite pe trotuar a coborât ca să arunce pe jos un sac cu gunoi. Nu oriunde, ci fix lângă panoul care avertizează că depozitarea deșeurilor pe domeniul public se pedepsește cu 500-2500 lei.

Foto: facebook.com/remus.cernea

Din relatările lui Cernea pe Facebook, coincidența face ca Poliția să treacă prin zonă fix atunci, chemată pentru un alt incident. Activistul îl pozează pe șofer, un tânăr de 20 și ceva de ani, iar în momentul ăla coboară din mașină părinții lui. Tatăl se jură că fiul lui nu a aruncat absolut nimic; mama se întreabă dacă merită amendat pentru o simplă punguță de gunoi lăsată pe trotuar.

Foto: facebook.com/remus.cernea

Polițiștii par să-i dea dreptate mamei, pentru că după ce aruncă un ochi peste buletinele tuturor, sunt gata să plece pur și simplu: „E de competența Poliției Locale”. Cernea primește un număr de telefon și i se spune să sune chiar el, dacă nu-i convine. Nici măcar nu aveau de gând să-și sesizeze colegii, dar până la urmă au cedat la insistențele activistului. Trece jumătate de oră, nu apare nimeni nou în peisaj.

Foto: facebook.com/remus.cernea

Ah, ba da: apar vecini pe la balcoane, care strigă la polițiști să-l lase în pace pe tânărul șofer, că n-a făcut nimic greșit. Vorba aia – e băiat bun. Nu le păsa că încet-încet se formează o adevărată ghenă fix sub nasul lor.

În fine, nimic nu s-a rezolvat. Șoferul și părinții lui au plecat fără să plătească nimio amendă, polițiștii au dispărut ridicând din umeri, iar mormanele de gunoi au rămas nestingherite pe trotuar, în compania absurdă a indicatorului care te-amenință cu amenda.

End of story. Nimănui nu-i pasă. Când vine vorba să facem ceva concret în folosul orașului/țării, scoatem din buzunar replica „Nu-i treaba mea. Asta-i responsabilitatea lui X, nu mă bag”. Un fel de „lasă-mă să te las”, dar formulat „lasă-mă să-l las pe altul”. Rușine autorităților!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile