Încă o rectificare bugetară, încă 10 milioane de lei pentru Catedrala M***uirii Neamului

Share
20
Tweet
Catedrala Mântuirii Neamului
Catedrala Mântuirii Neamului Foto: Facebook/Georgeta Pirvu | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2254937154536854&set=a.591384997558753&type=3

Asta deja nu mai e știre - e un obicei prost care nu mai surprinde pe nimeni.

Miercurea viitoare, Consiliul General al Municipiului București va vota o nouă rectificare bugetară. Printre altele, planul prevede alocarea unui nou bonus de 10 milioane de lei pentru finalizarea construcțiilor la Catedrala Mântuirii Neamului, clădire-mamut sfințită și inaugurată la finalul lunii noiembrie. Până acum, Catedrala a primit în 2018 nu mai puțin de 35 milioane de lei din partea Primăriei.

Pe de altă parte, spitalele care țin de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București primesc și ele încă 24,8 milioane RON (8,5 milioane pentru Spitalul Clinic Colentina; 6,4 milioane pentru Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”; 2 milioane pentru Spitalul Victor Babeș și 8,8 milioane pentru Spitalul Clinic Obregia. Așa, da!

Dar nu te bucura prea tare, pentru că se taie de prin alte locuri. Bugetul Reducerii și Controlului Poluării scade cu 6,8 milioane de lei. La Transporturi, situația e și mai dramatică: bugetul se micșorează cu 80 milioane de lei (18 milioane se taie de la transportul în comun, 62 – de la străzi). Nici Administrația Străzilor nu scapă, bugetul ei dezumflându-se cu 3 milioane RON.

Revenind acum la Catedrală... OK, au inaugurat-o. Au sfințit-o. Au adus oameni din toate colțurile țării să vadă zidul care înconjoară clădirea, pentru că mulți n-au apucat să treacă de el din cauza aglomerației. A trecut Centenarul. De ce e în continuare Catedrala o prioritate? PMB și-a îndeplinit presupusa obligație morală față de cetățeni, punându-i față-n față cu o clădire aproape gata la final de noiembrie.

De-acum încolo, finalizarea construcției ar trebui să depindă strict de donații, pentru că nu mai e niciun deadline de respectat. Poate că ar mai dura zeci de ani până când s-ar strânge bani suficienți (sau câteva luni, dacă se caută și Becali prin buzunare), dar e absolut irelevant. Care-i graba? Ridicarea Catedralei Naționale din Washington DC, spre exemplu, a durat 82 de ani. Lucrările au început în 1907, dar au început să se țină slujbe în ea încă din 1912, chiar dacă era departe de a fi gata.

Așa, ca fapt divers, reamintesc că până acum s-au cheltuit (oficial) 110 milioane de lei pe Catedrala Mântuirii Neamului, iar 75% din sumă provine de la Guvern, primăriile de sector și Primăria Municipiului București. Bani publici aruncați pe geam.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile