Infirmierul ăsta recunoaște că a omorât o sută de pacienți, ca să-și impresioneze colegii

Share
93
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Screenshot youtu.be/JaYuK3zTVuM

Le injecta pe ascuns doze absurde de medicamente, doar ca să-i poată reanima și să devină un erou.

Niels Högel e un nume care va intra în istorie alături de Ted Bundy, John Wayne Gacy, Ed Gein și alți criminali în serie. În perioada 1999-2005, infirmierul ăsta neamț a ucis în jur de o sută de pacienți pe care trebuia să-i îngrijească, administrându-le cantități industriale din diverse droguri. De multe ori făcea asta pur și simplu din plictiseală, dar în general îl motiva oportunitatea de a le demonstra colegilor că e un zeu al reanimării. Îi omora doar ca să aibă pe cine readuce la viață, practic, doar că partea a doua nu-i ieșea întotdeauna...

Niels Högel Foto: All That's Interesting | allthatsinteresting.com/nurse-suspected-murdering-least-90-patients-care

În 2005 a fost prins în timp ce administra unui paciant ajmalină, drog ce poate provoca insuficiență cardiacă. Pentru tentativă de crimă, a fost condamnat în 2008 la 7 ani jumate’ de închisoare.

Din fericire, nu a apucat să fie eliberat conform planului. Asta pentru că ancheta fusese redeschisă cu puțin înaintea ispășirii sentinței, pornind de la suspiciunile unor rude ale pacienților tratați de Högel.

Polițiștii și-au dat seama că neamțul ar putea fi vinovat pentru zeci de decese din spitalele unde a lucrat, modus operandi fiind în linii mari același: le injecta ajmalină, sotalol, lidocaină, amiodaronă și/sau clorură de calciu. Administrate în cantități „generoase”, toate substanțele astea conduc la aritmie cardiacă și la o scădere bruscă a presiunii sangvine. Pacienții fiind deja într-o stare nasoală, tratamentul lui Högel era rețeta sigură pentru moarte. Asta doar dacă nu cumva reușea el să acționeze la timp, „salvându-i” în fața colegilor și devenind un erou în ochii lor.

Până la urmă, s-a dovedit că infirmierul e vinovat de moartea a șase persoane, suficient încât să primească condamnare pe viață. Dar ăsta-i doar vârful aisbergului, sau vârful vârfului, pentru că Niels Högel a recunoscut săptămâna astaa ucis nu mai puțin de o sută de persoane. Nu-și amintește detaliile tuturor cazurilor, dar recunoaște că e extrem de probabil ca orice acuzație să fie adevărată.

Cea mai tânără victimă a lui avea 34 de ani, iar cea mai bătrână – 96. Cică Högel le alegea aleatoriu, uneori din pură plictiseală, alteori acționând „pe fondul stresului” datorat programului de muncă obositor.

Așa se prezintă Niels Högel în fața judecătorului de fiecare dată Foto: Screenshot youtu.be/q7qLpjOqm-g

Pe lângă cele o sută de victime, în jur de 60 de pacienți au supraviețuit tentativelor de crimă ale lui Högel. Asta „mulțumită” lui și dorinței bolnave de a-și da pe spate colegii.

Ajuns acum la 41 de ani, Niels Högel își va petrece tot restul vieții în spatele gratiilor, acolo unde nu mai poate „salva” pe nimeni de el însuși.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile