Asta-i singura întrebare pe care să ți-o pui atunci când te cerți cu cineva

Share
Tweet
cearta Foto: noizz.rs

Stresul ne epuizează și ne distruge relatiile.

Un nou studiu al unui psiholog arată că există o modalitate de a opri orice discuție care provoacă nervi, ceartă și stres.

În timpul cercetării, specialistul le-a cerut participanților să ia în considerare conflictele din ultimele relații. Jumătate dintre ei au fost întrebati cum se simt acum, iar cealaltă jumătate a fost pusă să-și imagineze cum s-ar simți în viitor din cauza conflictului.

"Cum mă voi simți dupa un an din cauza conflictului actual pe care îl am?"

S-a dovedit că cei care și-au imaginat viitorul s-au axat mai mult pe sentimente și strategii logice pentru rezolvarea conflictelor.

Acest grup de parteneri a iertat mai mult, dar, în același timp, a perceput mai profund motivul conflictului.

"Atunci când partenerii se ceartă din cauza banilor, a geloziei și a altor lucruri cu totul personale, ele includ sentimente instantanee ca și combustibil pentru certurile arzătoare.

Imaginându-și relația în viitor, oamenii se pot distanța de la concentrarea asupra emotiilor actuale și minimizarea conflictelor. Cercetările noastre arată că adoptarea viitorului este bună pentru rezolvarea conflictului. Ideea cum se simte o persoană într-un an poate fi un instrument excelent pentru a obține fericirea și o relație de succes", a declarat psihologul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile