Irlanda va organiza un referendum pentru legalizarea avortului

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

România nu este singura țara din lume care se luptă cu mentalități învechite. Spre exemplu, față de Irlanda, măcar la noi avortul este legal, chit că ne luptăm cu Coaliția pentru Familie care vrea să-l facă ilegal la loc.

Irlanda, după cum spuneam, este una dintre cele mai conservatoare țări din Uniunea Europeană și un loc unde avortul este ilegal. Drept urmare, după ani de zile de lupte cu sistemul și dezbateri, în luna mai 2018 va fi organizat un referendum pentru legalizarea acestuia.

Foto ilustrativ

Avortul este interzis prin Constituție din 1983, iar abia în 2012 procedeul medical a fost permis doar mamelor a căror viața era pusă în pericol. S-a ajuns la această concluzie cu moartea cuiva, așa cum se întâmplă de obicei - o tânără a murit după ce medicii au refuzat să-i facă întrerupere de sarcină.

În prezent, premierul Irlandei este medic de profesie, așa că a declarat că va face tot ce-i va sta în puteri pentru a schimba Constituția.

O astfel de lege este necesară unei țări civilizate, mai ales că mii de femei irlandeze sunt nevoite să meargă în afara țării, în special Marea Britanie, pentru a face avort.

Foto ilustrativ

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile