Jocurile de noroc în secolul XXI – artă sau știință

Share
Tweet
noizz.ro

Jocurile de noroc sunt parte din cultura noastră și ca argument avem zecile de dovezi care ne arată cum marile civilizații antice le practicau. Nu știm care au fost primele, zarurile din fildeș sau cărțile de joc sculptate în pietre, cert este că au o istorie la fel de lungă ca și omul, acestea mergând cot la cot prin secole.

Și atunci, oare cum de a reușit această forma de distracție să facă parte din cultura omului, de peste 2000 de ani, dar încă sa nu intre în istorie? În industria jocurilor de noroc modernă, sunteți nevoiți să alegeți între zeci de operatori, să găsiți oferte speciale de bonusuri, să verificați ponturile zile, dar aveți un avantaj major, fata de civilizația Imperiul Roman antic, o faceți din confortul casei. Poate, dacă ar fi existat lucrări istorice am fi știut cu siguranță dacă romanii își împărțeau ponturi pe la colturi, sau chinezii antici ciopleau în piatra analize relevante pentru următorul joc.

Ce știm însă este tranziția acestor jocuri, care, in timp, s-au mutat de pe stradă în baruri și de-a lungul anilor au ajuns în saloane extravagante, construite strategic, pentru a influența tendințele de joc. Intrarea in lumea Hollywood-ului a fost următorul pas logic, unde jocurile de noroc au fost păstrate in forma lor mistică, învăluite de lux, extravaganță și mister. Acesta a fost și momentul în care jocurile de noroc au fost văzute din alte două perspective, artă și știință. În timp ce marele matematician, Edward O. Thorp, ne demonstra că blackjack-ul nu este altceva decât știință, Paul Newman ne demonstra că pokerul nu este decât o arta, pe care, cu cât o stăpânești mai bine, cu atât ai șanse mai mari.

Odată cu trecerea jocurilor de noroc în mediul online, acestea au decis să aparțină mai mult de domeniul științei, unde doar strategiile, analizele si o experiență mare de joc fac diferința, iar bluf-ul nu a rămas nimic mai mult decât un simplu act de actorie din filmele cu poker. Dacă ar fi să expunem un dezavantaj pentru jucătorii contemporani, ar fi chiar lipsa acestei laturi de artă, a unei experiențe extraordinare, ruptă din filme, de genul pe care a trăit-o James Bond în Casino Royale.

În secolul al 21-lea, platformele de jocuri de noroc online sunt cu mult calificate pentru tehnologia actuală si oferă jucătorilor atât disponibilitate din 24/24, cât și mobilitate maximă, dar pentru a se ajunge la acest rezultat, arta jocurilor de noroc a fost sacrificată. Însă nu este cu totul pierdută și dacă ieri VR era viitorul, astăzi el este deja contemporan. Cazinoul Virtual este cel care ne aduce înapoi experiențele de top din Monaco, în care poți socializa cu ceilalți jucători, poți sorbi un cocktail rafinat, sau poți încerca unul dintre cele mai bune bluf-uri pe care le știi.

Cert este că în mediul online se pierde mult din farmecul jocurilor de noroc, dar la fel de mult se și câștigă și aici vorbim de un mediul de joc online securizat și corect, atunci când se alege un operator licențiat ONJIN. 

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile