Ce a avut de spus Kaufland România despre povestea cu ouăle expirate, cu data de valabilitate ascunsă sub vopsea

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

Pe 18 septembrie 2017, în mediul online, un filmuleț postat de o femeie din Piatra Neamț a ajuns viral.

Femeia a filmat cum curăța cu unghia vopseaua de pe un ou, iar sub aceasta se afla o altă dată de expirare... depășită.

Kaufland România s-a sesizat și, pentru că susține producătorii români și produsele locale sunt prima opțiune în politica de achiziție a companiei, a venit cu un drept la replică în toată această poveste.

Iată ce a avut de spus:

"În urma vizionării clipului video, am contactat producătorul local al ouălor SC VANBET SRL pentru verificări, precum și Cooperativa Agricolă care le furnizează, și am demarat cercetări împreună cu autoritățile responsabile.

Vă confirmăm că, potrivit legii, toate produsele de la raft vin însoțite de declarație de conformitate din partea producătorului, care atestă că articolul este bun pentru consum.

Din imaginile video, reiese foarte clar că oul este în termen de valabilitate, producătorul confirmând acest lucru în răspunsul oficial pe care ni l-a transmis și din care redăm mai jos:

În urma vizionării filmulețului, nu am observat două date de expirare diferite, singura vizibilă fiind 02.10.2017, atât pe oul inițial, cât și în urma răzuirii de către cumpărător (dată care este valabilă, nu expirată, cum s-a mediatizat). Precizăm că produsul din materialul postat prezintă diferențe semnificative față de starea inițială în care a fost livrat.

Pentru această livrare a fost întocmită declarația de conformitate nr. 4515/05.09.2017. Concluzia noastră este că ouăle au fost ținute în mediu acid (oțet), coaja suferind modificări specifice."

Captura Facebook

Cei de la Kaufland România au mai precizat că Cooperativa Agricolă Țara Mea, pentru care acest producător furnizează ouă, va lua consecințe legale împotriva autoarei postării:

"Cooperativa Agricolă Țara Mea respinge orice asociere a numelui cu produse falsificate, în speță cu ouăle prezentate într-o filmare postată pe o rețea de socializare, în care se sugerează că ouăle ar proveni de la un furnizor membru al Cooperativei.

Considerăm că acesta este un atac la adresa producătorilor români, care câștigă din ce în ce mai mult teren și livrează produse de calitate în supermarketuri, fapt care pare că deranjează. Mesajul nostru este că un astfel de atac nu ne sperie. (...)

În cursul zilei de mâine, 19 septembrie, va fi înaintată instanței plângere pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune împotriva autoarei înregistrării postate pe rețeaua de socializare, având în vedere că un astfel de demers poate cauza prejudicii enorme Cooperativei și prejudicii substanțiale de imagine producătorilor români".

Foto ilustrativ

Acum că ai toate datele poveștii, ce părere îți faci despre cele întâmplate?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile