Profu` ăsta le predă informatică elevilor, dar nu au acces nici măcar la un calculator – Metoda lui a făcut înconjurul internetului

Share
11
Tweet
profesor Foto: Owura Kwadwo Hottish / Facebook

În secolul în care tehnologia se dezvoltă cu viteza lumii, există un loc în lume, Ghana, unde oamenii nu știu nici cum arată un laptop.

Să aibă și cunoștinte de operare pentru pc, sună deja a SF.

Postarea unui profesor din Ghana a devenit virală, după ce a arătat modul în care le predă informatică elevilor săi. Surpriza este că nu au acces la calculatoare, nici la școală, dar nici acasă.

Owura Kwadwo, a vorbit cu cei de la Bored Panda despre experiențele sale ca profesor de informatică într-o zonă unde adolescentii nu au văzut niciodată un calculator.

„Fiecare profesor are o modalitate de a le prezenta cursul elevilor săi. Acesta este modul meu: desenez tabla ca și cum ar fi un document MS word, sau ca și cum arată programul paint sau altele din Windows și încerc să le explic elevilor ce face fiecare buton. Fac asta pentru că sunt convins că elevii rețin vizual mult mai bine”, a mărturisit Kwadwo.

Vrea să ofere elevilor săi o imagine completă a programului, astfel încât să nu aibă nici un dezavantaj atunci când vor avea șansa să țină un laptop în mână. Metoda lui pare să aibă succes, iar copiii se bucură și reușesc să învețe mai eficient.

„Nu trebuie decât să ne adaptăm și să sperăm că în viitor copiii vor putea să folosească un calculator adevărat”, a declarat profesorul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile