Legalizarea sclaviei în România

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
129
Tweet
Captura YouTube

Stăpânii de sclavi din România au primit pedepse definitive minime. Adică, ei vor face închisoare între 3 ani și 5 ani și 4 luni. Așadar, dacă te prinde DIICOT-ul, în România anului 2017, că ai sclavi pe care îi ții în lanțuri în curtea casei, împotriva voinței lor și îi mai și bați cu toporul, atâta pușcărie faci.

Ca să-ți aduci mai bine aminte despre ce este vorba: anul trecut, după luni întregi de investigaţii, sute de jandarmi şi mascaţi au descins la Berevoeşti şi au înconjurat satul Gămăceşti. O grupare interlopă formată din 38 de persoane racola, în comuna Berevoeşti (judeţul Argeş), persoane vulnerabile, printre care săraci, copii sau persoane cu dizabilităţi fizice ori psihice. Faptele de violență din dosar depăşesc orice închipuire, par rupte dintr-un film horror. Gruparea interlopă este acuzată că pe parcursul a 12 ani a exploatat şi torturat 40 de persoane, inclusiv minori şi persoane cu dizabilităţi. Victimele erau bătute cu parul sau cu biciul, lăsate fără mâncare, legate cu lanţuri şi puse printre altele să strângă fecalele stăpânilor.

Iată o filmare de anul trecut, de la descinderea DIICOT:

Ce este și mai ciudat, e că procurorii au cerut acordarea de pedepse minime pentru stăpânii de sclavi. Iată: „Reprezentanţii Parchetului apreciază că inculpaţii se fac vinovaţi de faptele reţinute în sarcina lor, dar instanţa va trebui să ţină seama şi de circumstanţele în care s-au săvârşit aceste fapte, respectiv că aşa au înţeles inculpaţii, la nivelul lor de instruire, să îşi câştige existenţa, prin folosirea altor persoane cu probleme în activităţile lor gospodăreşti, astfel că solicită ca pedepsele să fie orientate spre minimul special prevăzut de lege”.

De asemenea, victimele care au fost ținute în lanțuri și torturate au primit despăgubiri în batjocură: 15.000 lei, în condițiile în care ceruseră 200.000 de lei.

În aceste condiții, nu ne-ar mira ca în curând în România să se legalizeze sclavia. Așa înțeleg procurorii, la nivelul lor de instruire, să-și câștige existența și să-și bată joc de oamenii din țara asta...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile