Luminițele naționaliste sau cum a furat Gabriela Firea Crăciunul în București

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
333
Tweet
Lumițe, 2017, Magheru
Lumițe, 2017, Magheru

Iubesc Bucureștiul, dacă tot locuiesc în el, dar adevărul este că devine un oraș jalnic, de care mi-e milă și despre care nu mai vreau să vorbesc ca fiind paradoxal - cu mix-uri de nou și vechi, frumos și urât, istoric și modern - găsindu-i scuze.

Bla bla-uri de complezență, când ar trebui să dezbatem din ce în ce mai des faptul că este MEGA-POLUAT, are un trafic infernal, e semi-plin de gropi, murdar, n-are piste de biciclete, fațadele stau să cadă peste noi și spațiile verzi existente sunt prea puține pentru o Capitală Europeană.

În toată mizeria asta de oraș, de sărbători, se făcea puțină lumină datorită luminițelor de Crăciun: câteva zile, uităm să discutăm despre cum Primăria fură din bugete și apreciem luminițele frumoase de pe Magheru.

Susțin teoria că un oraș împodobit arată mai vesel și mai frumos, chiar dacă luminițele îți fură ochii de la adevăratele probleme. Spiritul Crăciunului, ce să mai!

Ornamentele și sărbătorile din jurul lor au avut parcă mereu puterea de a ne face mai optimiști, de a ne scoate din case la plimbare și de a ne seta (cât de cât) mințile pe gânduri pozitive, cadouri, oameni dragi și momente vesele.

În 2012 și 2013, așa cum poți vedea și în fotografiile superbe semnate București Optimist, orașul a fost AS la capitolul luminițe-de-Crăciun. Era un spectacol să le vezi!

2017 bagă piciorul și mai mult în ceea ce Gabriela Firea crede a fi autentic - o serie de luminițe pe Magheru cu tematică națională, hore, țărăncuțe dansatoare și clopote, TOATE în culorile ROMÂNIEI.

Băi băiatule, ce legătura are Crăciunul cu naționalismul și când vom înceta oare să considerăm că un român autentic este doar ăla îmbrăcat în port popular sau în ie, în timp ce dansează hora, eventual în apropierea unei biserici unde să se ducă să se închine, după ce termină de dansat?

Subtilitățile astea cu apel la naționalism și Coaliția pentru Familie nu au nicio legătură cu sărbătoarea Crăciunului. Dacă toți cei care cred altfel ar deschide ochii, și-ar da seama cât sunt de penibili - ei promovează valori pozitive contextuale și în niciun caz generale.

Adică, boss, nu ne interesează că e Crăciun peste tot în lume și ideea este să fim mai buni, noi, aștia tradiționaliști și obtuzi, vom aplica aceste sentimente pozitive doar celor care considerăm noi că merită.

O nație de ipocriți, în care cei care "luptă și se rezvrătesc" ajung să fie înghițiți de opiniile gloatei și a celor spălați pe creier; iar ei sunt mai mulți decât am vrea noi să credem.

Luminițele lui Crăciun 2017 din București simbolizează filozofia primarului nostru mișto, duamna Gabriela Firea, și cum încet, încet se dorește la nivel de autoritate să devenim din ce în ce mai supuși sau din ce în ce mai expuși la mesaje subliminale care dau idei despre cum "noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni".

Gabriela Firea a reușit să ia până și izul Crăciunului internațional din București și să-și impună dorințele ei de bisericoasă coruptă asupra centrului orașului, așa cum a vrut să facă și un nou Târg de Crăciun peste noapte, în Piața Victoriei.

Și mă întreb cât va mai dura acest tupeu la nivel de guvernare și cât de pe față vor mai fi făcute lucrurile până când într-adevăr să se schimbe ceva, iar revolta poporului să depășească puțin limitele bunului-simț?

Câte luminițe îmbrăcate în tricolor vor mai trece peste noi până să începem să ne luăm orașul, demnitatea, respectul și Crăciunul înapoi?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile