Lungimea degetelor îți dezvăluie sexualitatea unei persoane

Share
28
Tweet
degete Foto: iStockphoto.com

Legătura dintre aspectul mâinilor și orientarea sexuală pare total lipsită de sens.

Dar oamenii de știință de la Universitatea Essex au încercat să afle dacă lungimea degetelor oferă un indiciu cu privire la sexualitatea unei persoane.

Femeile ale căror deget și arătător de pe mâna stângă nu sunt identice în lungime, ele sunt mult mai probabil să fie lesbiene.

Oamenii de știință au comparat lungimea degetelor a 18 perechi de gemeni, dintre care unul dintre cei doi indivizi era heterosexual, iar altul homosexual. Specialiștii au descoperit că, în medie, geamănul homosexual prezenta o diferenţă mai mare între lungimea degetului arătător şi cea a inelarului.

De-a lungul timpului, numeroase studii au demonstrat că expunerea la hormonul masculin testosteron în perioada intrauterină ar putea fi asociată cu diferenţele de lungime a degetelor.

La femei, degetele arătător şi inelar au o lungime aproximativ egală, în timp ce la bărbaţi se observă o diferenţă mai mare.

Persoanele de sex masculin, dar şi cele de sex feminin sunt expuse în perioada intrauterină la hormonul testosteron.

În urma studiului s-a observat că în cazul celor 18 perechi de gemeni, persoana care era lesbiană avea mâini descrise drept ''tipic masculine'' comparativ cu sora sa heterosexuală.

În cazul a 14 seturi de gemeni de sex masculin, mâinile celui cu înclinaţii homosexuale erau uşor mai ''masculine'' în comparaţie cu cele ale fratelui său heterosexual, însă diferenţa dintre cei doi nu a fost considerată semnificativă.

''Deoarece gemenii identici, care împărtăşesc 100% dintre genele lor, pot fi diferiţi din punct de vedere al orientării sexuale, alţi factori în afara celor genetici trebuie luaţi în calcul pentru aceste diferenţe. 'Studiile sugerează că sexualitatea noastră este determinată în uter şi depinde de cantitatea de hormon masculin la care suntem expuşi sau de modul în care corpurile noastre reacţionează la acesta, cei expuşi la niveluri mai ridicate de testosteron având şanse mai mari de a fi bisexuali sau homosexuali'', a declarat dr. Tuesday Watts, cercetătoare în cadrul universităţii din Essex.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile