Oamenii de știință au decis: Mai mulți bani nu înseamnă o viață mai fericită

Share
27
Tweet
fericire
fericire Foto: pexel

Banii sunt importanți, dar nu putem cumpăra sănătatea sau fericirea cu ei.

Cu toate astea, aceștia reprezintă o resursă importantă, cu ajutorul căreia ne ducem traiul zilnic.

Un studiu recent a demonstrat că atunci când ai o sumă mare de bani poți avea cheia pentru o împlinire mai mare și o satisfacție în viață, dar în același timp poate avea și un impact negativ.

Echipa de cercetători de la Universitatea Purdue din Indiana a realizat un studiu pe un eșantion reprezentativ, care a colectat date de la mai mult de 1,7 milioane de oameni din 164 de țări.

Cercetătorii au evaluat starea sănătății emoționale și ale satisfacției vieții participanților prin analiză, putere de cumpărare și răspunsuri la întrebări despre satisfacția și bunăstarea vieții.

Rezultatele au fost apoi comparate cu câștigurile anuale ale indivizilor și au produs rezultatele asociate cu asigurarea fericirii lor generale. Oamenii s-au bucurat de câștigurile lor, în funcție de locul în care trăiesc și de modul în care trăiesc.

În general, indivizii din țările mai bogate se simt mai mulțumiți de viața lor doar atunci când câștigă mai mult.

„În conformitate cu cercetările anterioare, ceea ce sugerează că venitul este mai important pentru prosperitate în țările mai bogate, rezultatele au arătat că nivelul de satisfacție este, de asemenea , legat de bogăția globală a regiunii “, spun cercetatorii.

Nu doar locul în care trăiești joacă un rol important în relația cu banii, ci și sexul.

„Relația dintre venit și fericirea este mai puternică la bărbați și este, de asemenea, un accent puternic în obținerea statutului social în cadrul normelor convenționale de gen masculin“, au explicat cercetătorii.

Rezultatele lor au arătat că bărbații și femeile percep salariul pentru evaluarea vieții la niveluri similare.

Însă, în același timp, specialiștii susțin că oamenii care câștigă mai mult pot fi mai nefericiți în comparatie cu cei cu venituri mai mici.

Venituri mari sunt însoțite de cerințe ridicate, de timp puțin, volum mare de muncă și responsabilități.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile