Mănânci cartofi prăjiți de la McDonald’s și scapi de chelie

Share
Tweet
cartofi McDonald's Foto: freestocks.org / pexels.com

Ce faci atunci când părul ți se rupe, scalpul devine sensibil și Alpecin sau alte tratamente „minune” nu mai au niciun efect?

Îți spun oamenii de știință de la Yokohama National University ce e de făcut. Dai o fugă la primul restaurant McDonald’s și îți comanzi o porție de cartofi prăjiți.

Nu râde, chiar dacă pare o glumă proastă. În urma unui studiu s-a dovedit că un compus chimic găsit în cartofii prăjiți de la Mc este benefic pentru cei care suferă de calviție.

Cercetătorii au folosit dimetilpolisiloxan pentru a trata șoarecii. Aceștia au reușit să producă la scară mare foliculi de păr, folosind dimetilpolisiloxan la baza vasului de cultură. Astfel, au reușit să creeze 5.000 de foliculi, care au dus la creșterea părului după ce au fost transplantați pe șoareci.

Testele efectuate pe șoareci au avut succes, iar oamenii de știință susțin că tratamentul va functiona și în cazul oamenilor.

Dimetilpolisiloxan este un compus chimic pe bază de silicon folosit în diverse industrii ca agent antispumant.

Cartofii prăjiți de la McDonald's conțin aromă “naturală” de vită, acid citric (E330), dextroză, pirofosfat acid de sodiu (E450), dimetilpolisiloxan (E900), t-butilhidroquinon (TBHQ) și sare.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile