Marijuana accelerează procesul de îmbătrânire al creierului – În acest caz este mai distructivă decât alcoolul

Share
13
Tweet
marijuana Foto: Olanda Hoogte / East News

Despre marijuana s-au spus multe de-a lungul timpului. Însă, în timp ce consumul de marijuana este legal în tot mai multe țări, România nu permite folosirea drogurilor ușoare în scopuri medicale.

Și dacă în trecut oamenii de știință au descoperit că iarba este mai sănătoasă în comparație cu alcoolul sau că dozele mici de cannabis inversează îmbătrânirea creierului, acum au o altă versiune.

Cercetătorii din California au efectuat diferite teste pe 30.000 de persoane. Astfel, s-a dovedit că marijuana este unul dintre stimulentele care are un impact imens asupra accelerării procesului de îmbătrânire a creierului.

Și până la urma, ce se întâmplă cu acei canabinoizi care se găsesc în marijuana? S-a demonstrat, în trecut, ca aceștia joacă un rol esenţial în protejarea funcţiilor creierului, care la rândul lor ajută în încetinirea procesului de îmbătrânire şi chiar în reversarea unor efecte devastatoare ale bolii Alzheimer şi alte forme de anormalităţi cognitive sau demenţă.

„În zilele noastre, se încearcă să se dovedească faptul că marijuana nu are un impact distructiv asupra sănătății. Dimpotrivă rezultatele cercetării noastre, în acest context, sunt foarte importante, deoarece ele arată că acest lucru nu este în întregime adevărat.“ - a explicat Dr. Daniel Amin, unul dintre cercetători.

Cercetătorii au luat în considerare numeroși diferiți factori care afectează creierul uman. Testele lor au arătat că cei care consumă marijuana prea des pot accelera procesul de imbatranire cu aproximativ trei ani (exact 2 ani și 8 luni).

Oamenii de știință au abordat, de asemenea, alți factori care accelerează îmbătrânirea creierului. În acest caz, boala mintală este de mare importanță. Creierul schizofrenicilor îmbătrânește cu patru ani mai repede. La rândul lor, cei care suferă de tulburare bipolară, cu 1,6 ani. La pacienții cu depresie nu a existat nicio relație între starea de sănătate și îmbătrânirea creierului.

Acesta este unul dintre primele studii pe o scară atât de mare. Specialiștii asigură că rezultatele testelor și punerea în aplicare a măsurilor adecvate de tratament și de prevenire vor contribui la menținerea unei sănătăți mai bune.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile