Matematica îți spune vârsta perfectă la care să te căsătorești

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

Te gândești la căsătorie și nu știi exact dacă este decizia cea mai bună sau ți-e frică să nu te grăbești? Ce-ar fi să asculți puțin de logică și să iei o hotărâre matematică?

Un studiu realizat de Nick Wolfinger, sociolog la Universitatea din Utah, sugerează că ar trebui să te căsătorești între 28 și 32 de ani, iar asta dacă nu vrei să divorțezi, cel puțin în primii 5 ani.

Bine, acum nu te panica dacă ești mai în vârstă de atât și nu ești căsătorit sau nici măcar cuplat, vorbesc despre statistici doar. Viața ta personală poate avea oricum alt traseu.

Studiul a fost realizat de Institute of Family Studies, însă sociologii, de-a lungul anilor, au mărturisit că atunci când aștepți mai mult până să faci pasul ăsta, șansele să fii mai stabil pe plan relațional sunt mai mari și că nu există un deadline pentru căsătorie.

Foto ilustrativ

Wolfinger a venit cu o altă teorie după ce a analizat date între 2006-2010 și 2011-2013 din cadrul National Survey of Family Growth.

"Șansele de divorț scad pe măsură ce depășești anii adolescenței și până la final de ani 20 și început de ani 30. Tocmai de asta, riscul să divorțezi crește atunci când te apropii de sfârșitul anilor 30 și începutul anilor 40", spune Nick.

Aparent, fiecare an după vârsta de 32 de ani îți aduce o șansă de divorț mai mare cu 5%, dacă este să ascultăm studiul.

Motivele pentru care rezultatele studiului stau în picioare sunt destul de logice - între 28-32 de ani ești îndeajuns de matur să îți dai seama dacă într-adevăr te înțelegi cu cineva sau pur și simplu ești orbit din cauza hormonilor.

Deja ai făcut o serie de alegeri importante în viață și ai mult mai multe responsabilități. Plus de asta, ar trebui să fii și confortabil financiar, astfel încât să poți să te întreții singur.

Foto ilustrativ

Un alt factor important este și faptul că nu ești îndeajuns de în vârstă astfel încât să ai foști soți sau soții sau chiar copii din foste relații.

După cum spuneam, teoriile lui Wolfinger nu sunt susținute de toată lumea. Phillip Cohen, sociolog la Universitatea din Maryland, a folosit alte date, de la American Community Survey, și a ajuns la concluzia că înaintarea în vârstă nu-ți afectează căsnicia sau viitoarea căsnicie.

Potrivit lui, vârsta perfectă pentru altar, dacă nu vrei să te desparți, este între 45 și 49 de ani.

Foto ilustrativ

Adevărul, așa cum ne-am obișnuit, este undeva la mijloc, iar faptul că în prezent din ce în ce mai multe cupluri locuiesc împreună, fără să fie căsătoriți, face foarte dificilă colectarea datelor despre divorț, astfel încât să rezulte statistici reale și de impact.

Până la următorul studiu, există totuși niște elemente care contează - dacă ai bani și o diplomă de facultate, atunci ai șanse mai mici să divorțezi. Mai adăugăm - logodna înainte de a te muta împreună cu persoana iubită și faptul că aștepți să faci copii până după nuntă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile