McDonald’s devine bio: lanțul de fast food a scos toate E-urile din burgeri

Share
134
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Angelos Michalopoulos | Unsplash/@angelovisuals

Oare vor fi la fel de gustoși ca până acum?

McDonald’s continuă revoluția începută în 2016, când a hotărât să elimine din chifle siropul de porumb bogat în fructoză, iar din McNuggets a scos conservanții artificiali. Acum, gigantul industriei fast food anunțănu mai folosește niciun fel de conservant artificial în majoritatea burgerilor. În SUA, cel puțin.

Începând de miercuri, 14.000 de restaurante Mec din America vând burgeri fără E-uri. Doar feliile de castraveți murați au în continuare UN conservant artificial, dar clienții pot comanda sandvișurile fără castraveți. Chiflele, sosurile și cașcavalul sunt preparate acum după o formulă complet nouă, care se vrea a fi sănătoasă.

Spre exemplu, din rețeta chiflelor dispare propionatul de calciu, conservant folosit până acum pentru combaterea mucegaiului. De-aia nu-și schimbau aspectul burgerii de la Mec nici după ce-i abandonai pe masă o lună întreagă. Se pare că de-acum încolo se vor strica și ei, ca orice sandviș normal.

Meniu Happy Meal, la 6 ani după cumpărare Foto: Screenshot YouTube/The Doctors | youtu.be/Br-RBdXDQ8Y

Acidul sorbic a fost și el exclus din cașcaval, conservant alimentar cu rolul de a prelungi perioada de valabilitate. Sosul special al Big Mac-ului a trecut prin cea mai notabilă „purificare”, din rețeta lui dispărând sorbatul de potasiu, benzoatul de sodiu și acidul etilendiaminotetraacetic. Lol, cât de special era sosul ăsta până acum...

Dar schimbarea radicală nu e valabilă pentru toți burgerii. Cică o treime dintre ei, printre care McFish, au în continuare colorant, arome și/sau conservanți artificiali. Reprezentanții McDonald’s susțin că au de gând să ducă procentajul până la 100%, dar nu au precizat o dată concretă.

Restaurant McDonald's Foto: Sardaka, via Wikipedia | ro.m.wikipedia.org/wiki/Fișier:(1)Burwood_McDonalds.jpg

Din păcate, SUA e singura țară care a adoptat revoluția asta alimentară până în momentul de față. La noi, McDonald’s se axează în continuare pe cât de multe combinații de numai 5 lei poți face având la dispoziție burgeri, cartofi prăjiți și suc. Dacă toate chimicalele alea sunt eliminate sau înlocuite cu ingrediente naturale, te aștepți ca prețurile să crească un pic. Câtă vreme Mec se laudă că are cei mai ieftini burgeri de pe piață, nu te aștepta să mănânci ceva sănătos.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile