Atingerea mării sau terapia cu câini - Medicii vor folosi "contactul cu natura" în loc de medicamente

Share
15
Tweet
natura Foto: noizz.pl

Timp de peste o lună, pacienții din Scoția, în locul prescripțiilor tradiționale pentru medicamente, primesc "sarcini" destinate să încurajeze contactul mai frecvent cu natura.

Sună absurd? Medicii din Scoția au fost, probabil, inspirați de ideea de la Montreal, unde pacienții sunt trimişi la muzeu pentru terapie prin artă.

Primul astfel de program vizează pacienții care se luptă cu diabetul, stresul, bolile de inimă sau hipertensiunea arterială. Specialiștii de la NHS Shetland și RSPB Scotland le atribuie pacienților liste cu "sarcini" care trebuie făcute într-o anumită lună.

Atingerea mării sau mersul cu un câine?

Programul în care medicii au permisiunea de a scrie "rețete originale"este mișto. Cu toate acestea, unele recomandări ne permit să ne îndoim de sensul și eficacitatea aplicării lor. Recomandările au apărut deja, printre altele sfaturi cum ar fi; ascultând sunetele naturii, scriind o glumă despre tine, plimbarea în natură cu patrupedul unui prieten, atingând marea.

Acest proiect oferă accesul sistematic al pacienților la natură, ca parte a unei abordări non-drog a problemelor de sănătate. - a spus Chloe Evans, care a supravegheat introducerea programului pilot.

Aceste recomandări sunt gratuite, ușor accesibile și permit un contact mai bun cu mediul, ceea ce poate duce la îmbunătățirea sănătății fizice și mentale. A adăugat Evans. Credeți că "atingerea mării" este capabilă să înlocuiască metodele tradiționale de tratament?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile