De ce meme-ul cu Kardashians vs. Prințesa Diana e atât de greșit

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
55
Tweet
Meme prost/Sursă foto: weheartit.com

Fără exagerare, cred că am dat peste citatul ăsta cu Kardashians versus Diana de zeci de ori în News Feed, pe Instagram și pe Dumnezeu știe mai unde pe marele Internet.

De obicei, îl găsești postat la persoane care își dau mare clasă, alegând tabăra "potrivită", care să le reprezinte caracterul/comportamentul ireproșabil care, culmea, dacă au ajuns să dea share la așa ceva, posibil să nu fie tocmai ireproșabil pentru că, nu-i așa, "oamenii deștepți discută despre idei, cei mediocri, despre evenimente, iar cei proști vorbesc despre alții." N-am spus-o eu.

Ce este atât de greșit la meme-ul ăsta? Păi, multe.

În primul rând, faptul că pune în antiteză două tipuri de personaje din cultura pop, de parcă ar fi diametral opuse, pe principiul "frumoasă sau deșteaptă".

Comparația este mama prostiei și nu face decât să limiteze, să creeze bariere și prejudecăți, să te facă să crezi că trebuie să faci o alegere. O alegere care avantajează pe cineva și dezavantajează pe altcineva. Că două aspecte se exclud unul pe celălalt. Că nu e loc pentru toată lumea sub soare, când de fapt chiar e, atât timp cât există respect între noi.

Nu este mai presus o Kardashian, cum nu este mai presus nici "o Diana", ba chiar, dacă mă întrebați pe mine, prefer întotdeauna sinceritatea brută, specific kardeshiană, decât aparențele afișate de o personalitate precum Prințesa Diana.

Lumea pare să aibă o problemă cu stilul de viață al clanului Kardashian, cu vestimentația acestei familii, cu faptul că soția lui Kanye West a devenit celebră în urma unui sex tape.

În timp ce Diana este văzută ca o tipă respectabilă, decentă (whatever that means), care s-a sacrificat lângă un soț infidel, un fel de martir al Casei Regale Britanice.

So Kim did a sex tape. Și care e problema? Cine te-a pus să te uiți? Cu ce te-a deranjat pe tine? Este prețul lipsei de intimități pe care ea trebuie să-l plătească, dintr-o greșeală sau nu. Putea să ți se întâmple și ție, by the way. Și n-a venit să facă sex în fața ta. Tu ai dat play. La fel cum faci și atunci când deschizi televizorul și rămâi cu gura căscată în fața emisiunilor de divertisment pe care mai apoi le critici, deși tocmai tu ai ajutat la consolidarea popularității lor. Întotdeauna poți schimba postul, da pe mute, închide pagina de browser. E atât de simplu.

Kim și ale sale surori se îmbracă cum vor, spun ce vor, fac câți bani vor, iar tu nici măcar nu trebuie să ai o părere despre asta. Pentru că nu fac altceva decât să trăiască în stilul propriu. Adică ce faci și tu.

Pe de altă parte, o avem pe Diana. Care a ales să respecte niște reguli, care s-a complăcut în niște situații, care cu greu s-a desprins de motivul nefericirii ei, găsindu-și sfârșitul la scurt timp după. Din nou, o altă sumă de alegeri.

Ce au în comun Kim și Diana? Faptul că și-au văzut de viață, și-au asumat deciziile și nu ți-au afectat ție existența în niciun fel. Sau ți-au afectat-o cam la fel de mult pe cât ar putea să o facă cineva care dă un vânt lângă tine. E alegerea ta dacă te simți jignit sau nu. Omul nu face nimic ilegal, imoral, e doar el însuși. Iar tu trebuie doar să treci mai departe, fără să pui etichete, și să-ți vezi de viața ta.

Kim nu trebuie să fie un model pentru tine. Și nici Diana.

Am efectiv alergie când văd că surorile Kardashian sunt comparate cu Audrey Hepburn, cu Ivanka Trump, cu Dana Scully din "Dosarele X", cu Morticia și cu cine naiba îți mai vine în minte, de parcă primele ar fi ciuma, iar cele din urmă, divinitatea.

Când lucrurile stau, de fapt, în felul următor: in a world full of Kardashians, be whoever the fuck you want to be. Even a Kardashian.

Ce trebuie

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile