Noi tipuri de cartele pentru accesul la metroul bucureștean - cât va costa abonamentul anual

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
21
Tweet
Sursa foto: commons.wikimedia.org

Este foarte posibil ca în curând să avem alte cinci cartele de acces la metroul din București. Printr-un proiect de ordin al Ministerului Transporturilor, care a fost lansat astăzi în dezbatere, Metrorex ar putea introduce următoarele tipuri de cartele: o singură călătorie, pentru grupuri, dar şi un abonament anual.

Prețurile ar urma să fie următoarele: cartela cu o călătorie - 2,5 lei, abonamentul anual - 720 lei, cartela pentru grup de trei persoane - 5 lei, cartela pentru grup de patru persoane - 6,5 lei şi cartela pentru grup de cinci persoane - 8 lei.

Proiectul va rămâne în dezbatere până pe 19 august, iar după aprobarea sa urmează să fie publicat în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în termen de cinci zile de la data publicării.

Însă un lucru este neclar, dacă cartela pentru un grup de 3 persoane costă 5 lei, cine o va mai cumpăra pe cea de 2 călătorii, care are același preț. Sau este vorba despre o cartelă ce odată introdusă deschide calea de acces de la metrou de 3 ori, pentru 3 persoane?

În orice caz, ideea unui abonament anual nu este deloc rea, mai ales că ieși cu 100 lei mai ieftin decât dacă ți-ai lua în fiecare lună un abonament lunar. Nu? Totuși, pentru abonamentul anual, ar fi de preferat să se găsească o altă formă (cartelă de plastic, contactless) decât cea actuală, pe hârtie, pentru că într-un an cu siguranță se va deteriora și nu va mai funcționa.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile