Motive pentru care ar trebui să bei vin în fiecare zi

Share
Tweet
motive ca sa bei vin Foto: google.com

Vinul poate fi considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi alcoolice, dacă este consumat în cantități mici.

Probabil ai auzit de efectul benefic al consumului moderat de vin în multe situații. Dar dacă ai nevoie de mai multe motive ca să bei zilnic un pahar cu vin, ne-am gândit la tine și-ți spunem exact ce beneficii îți aduce consumul de vin.

Calmează inflamațiile la nivelul vaselor de sânge

Femeile care beau în fiecare zi patru pahare de vin prezintă o concentrație mai mică de substanțe inflamatorii în vasele de sânge și au o activitate cardiacă mai bună, în comparație cu celelate femei, spune un raport al unei echipe de cercetatori, publicat in American Journal of Clinical Nutrition.

Efectul unui pahar de vin este egal cu o oră de activitate fizică

Cercetătorii au descoperit că beneficiile din resveratrol, un compus găsit în vinul roșu, sunt similare cu cele pe care le obținem după exercițiile fizice. Resveratrolul îmbunătățește performanța fizică, funcționarea inimii și forța mușchilor în același fel în care acestea se îmbunătățesc printr-o oră de gimnastică.

Protejează gingiile

Cercetătorii Universitatii Laval din Quebec, Canada, au descoperit că anumiți compuși din compoziția vinului roșu, numiți polifenoli, pot contribui la con¬trolul reacțiilor celulelor cu rol imunitar din gingii la infecțiile de natură bacterială.

Previne depresia

Consumul a trei pahare de vin roșu pe săptămână ajută la stimularea secreției de hormoni, precum endorfinele și serotonina. Ambele sunt asociate cu sănătatea și fericirea.

Ajută la scăderea riscului de boli cardiovasculare

Potrivit unui raport raport al Colegiului American de Cardiologie, un pahar de vin consumat zilnic poate reduce cu 25% riscul dezvoltării unor boli, iar cei care consumă vin în cantităţi moderate au şanse mult mai mici să aibă probleme cardiovasculare.

Reduce colesterolul rău

Potrivit unui studiu al Universităţii Complutense din Spania un pahar de vin roşu pe zi reduce cu 9% nivelul colesterolului „rău“. Vinul roşu se numara printre cei mai importanţi agenţi de diminuare a nivelului colesterolului, datorită antioxidanţilor care se află în componenţa sa.

Încetinește îmbătrânirea

Resveratrolul, un ingredient ce se găseşte în mod natural în vinul roşu, poate ajută în lupta contra afecţiunilor asociate vârstei înaintate.

Scade riscul îmbolnăvirii de Alzheimer

Vinul are proprietăți antiinflamatoare ce previn inflamarea țesutului cerebral, reducând șansa de a dezvolta demență sau Alzheimer.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile