Motivele pentru care trăim vremuri în care femeile înșală mai mult decât bărbații

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
33
Tweet
Foto ilustrativ

Relațiile sunt complicate, iar asta nu mai este deloc un secret pentru mulți dintre noi - nu e simplu să comunici cu un om complet diferit de tine și să găsești metode prin care să ajungi la un acord comun, timp în care trebuie păstrată și acea dorință și pasiune de la început.

Monogamia este una dintre valorile de bază ale relațiilor, însă oamenii de știință susțin că acest termen nu are mai mult de 1000 de ani.

Cercetătorii de la University College London consideră că monogamia a apărut din dorința masculilor de a-și proteja copiii de alți bărbați care vor să-i ucidă pe cei mici pentru a putea face sex cu femeile.

Foto ilustrativ

Autoarea Esther Perel a publicat cartea "State of Affairs: Rethinking Infidelity", unde dezbate această problemă, alături de multe altele legate de cupluri și conviețuirea în doi.

În ceea ce privește ideea de fidelitate, Esther susține că din 1990 și până în prezent, rata femeilor căsătorite care au fost infidele a crescut cu 40%, în timp ce rata bărbaților a rămas aceeași.

Perel spune că din ce în ce mai multe femei înșală, sau sunt dispuse să recunoască acest lucru, motiv pentru care ea analizează semnificațiile psihologice, motivațiile, dar și impactul acestor legături extraconjugale.

Foto ilustrativ

Însă, ce se întâmplă mai exact într-o căsnicie (sau relație de durată) astfel încât numerele să se schimbe atât de mult? Ce s-a schimbat la ideea de monogamie sau viață de familie, în ultimii 27 de ani, astfel încât am ajuns în acest punct?

Și de ce din ce în ce mai multe femei au ajuns să accepte un astfel de comportament care era atribuit de cele mai multe ori bărbaților?

Dacă vei vorbi cu femei din jurul tău care au făcut asta, la fel cum a vorbit și autoarea materialului de pe CNN, la fel cum am vorbit și eu, vei descoperi că ele nu se mai blamează atât de mult pentru cele făcute, ci consideră că înșelatul le-a făcut să fie mult mai atente, răbdătoare, iubitoare și mai puțin isterice în relații.

Deși acum ceva ani credeam că o femeie înșală doar atunci când se îndrăgostește puternic de altcineva și este pregătită să iasă din relația în care se află, acum aflu că nu mai este cazul și că deși ele iși "își fac această plăcere", asta nu înseamnă că se izolează de bărbatul lor, ci, mai mult, devin mai bune în raport cu el.

Foto ilustrativ

Uite, în cartea The Secret Life of the Cheating Wife: Power, Pragmatism, and Pleasure in Women's Infidelity, sociologul Alicia Walker tratează și ea această problemă și consideră că infidelitatea femeii vine ca schimbare a rolurilor tradiționale ocupate în cadrul familiei.

Ea a intervievat 40 de femei care au căutat sau au participat în cadrul unor relații extra-maritale pe site-ul de dating Ashley Madison.

La fel ca în cartea "State of Affairs: Rethinking Infidelity", ea nu caută soluții, ci investighează factorii care au dus ca femeile să calce strâmb.

Cei mai mulți cred că o femeie face asta pentru că este nefericită în relația pe care o are, dar iată că nu întotdeauna acesta este cazul.

Foarte multe dintre femeile intervievate de Madison aveau căsnicii fericite și funcționale.

În același timp, ele simțeau viața de soție, ca fiind una plictisitoare, cu multe constrângeri și erau deranjate de volumul de muncă mare care era depus în menținerea stilului de viață a întregii familii.

Foto ilustrativ

"These kind of cultural beliefs hang on a long time after they're relevant. They hang on in ways that are often invisible. A lot of women have tried to address these problems and have faced a lot of stubbornness from husbands. They feel there's no way to win this battle. So maybe now what women are deciding is that infidelity is a third way", susține sociologul Lisa Wade.

În mod evident, nu este o opțiune pentru toată lumea, chiar dacă multe femei o aleg - femei care de obicei se simt stabile financiar și independente, astfel încât să se poată susține singure în cazul în care lucrurile iau o turnură mai puțin plăcută.

Aceste femei nu sunt impresionate nici de nivelul de sensibilitate, nici de cel de bunăvoință pe care-l poate arăta bărbatul, deoarece consideră că nu le poate salva de la faptul că în orice domeniu - de la job, mariaj sau viața de părinte - ele fac întotdeauna mai mult.

Foto ilustrativ

"It's such a precarious balance keeping everyone happy, that for many women, to start a long conversation about her own sexual satisfaction seems like a bad idea.

We now tell women that they can have it all, that they can work and have a family and deserve to be sexually satisfied.

And then when having it all is miserable and overwhelming or they realize marriage isn't all it's cracked it up to be, maybe having affairs is the new plan B", după cum spune Wade.

Lucrurile nu sunt simple, asta e clar.

În viziunea multora, e mult mai simplu să ai o aventură pentru a-ți recâștiga anumite elemente lipsă din relația actuală, decât a începe să cauți un partener nou. Tu ce părere ai?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile