Munca de birou le îngrașă pe femei

Share
Tweet
cat de mult mananci la birou? Foto: istock

Munca de birou este un adevărat joc de noroc.

Cerințele mari, poziţia corpului inconfortabilă, lumina insuficientă, spațiu mic, un număr mare de colegi şi stresul constant sunt câțiva dintre factorii care ne pun nervii la încercare. Motiv pentru care majoritatea dintre noi simțim nevoia de a ronțăi ceva în timp ce lucrăm.

Cel puțin asta este concluzia unui nou studiu care a analizat câte calorii primesc femeile doar prin mici gustări pe care le "iau" în timpul orelor de lucru. Studiul a fost realizat pe un eșantion de o mie de femei.

Specialiștii au descoperit că femeile au avut cel puțin trei gustari în timpul orelor de lucru. Asta înseamnă aproape 500 de calorii în plus. De exemplu, 39% dintre femei au recunoscut că dețin un pachet de biscuiți în geantă. Chipsurile, potrivit studiului, sunt cele mai consumate gustări la birou - în medie, femeile consumă 135 de pachete pe an, ceea ce reprezintă un număr destul de decent.

De asemenea, studiul arată faptul că o femeie mănâncă în mediu, de-a lungul unui an, 135 pachete de biscuiți, 90 prăjituri, 90 pachete de dulciuri, 45 de pachete de nuci, 45 de cutii cu fructe uscate și 180 de bucăți de fructe. După numărarea tuturor acestor "recompense" de la birou, femeile acumulează aproximativ 100.000 de calorii pe an.

Cele mai populare ore de ronțăit sunt 10:30 și 15:30, 48% dintre femei spunând că le este prea foame ca să aștepte masa de prânz.

Renunță la automatele cu dulciuri și băuturi carbogazoase și mănâncă fructe proaspete. Și evită prânzul la cantină - este scump și bogat în grăsimi și calorii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile