Universul într-o singură imagine - NASA a realizat cea mai tare fotografie a spațiului cosmic

Share
16
Tweet
imagine NASA Foto: Facebook/NASA

Universul a fost dintotdeauna un domeniu fascinant pentru oameni. De fiecare dată când un om de știință descoperă o nouă stea sau o planetă, îl privim cu un oarecare scepticism.

Acum, NASA a reușit să-i lase muți de uimire pe mulți dintre noi.

Astronomii au surprins 15.000 de galaxii într-o singură fotografie. Dintre acestea, 12.000 sunt abia stele în formare.

Cu ajutorul faimosului telescop spațial Hubble, astronomii NASA au surprins una dintre cele mai mari vederi panoramice ale stelelor. Imaginea incredibilă le-a dat oamenilor de știință posibilitatea de a privi în univers și de a vedea formarea cosmosului.

Telescopul spațial Hubble este poziționat în afara atmosferei terestre, ceea ce îi conferă avantaje semnificative față de telescoapele de pe Pământ, imaginile nefiind perturbate de către turbulențele atmosferice, iar telescopul putând capta informații și în spectrul ultraviolet, ale cărui lungimi de undă sunt în mod normal puternic atenuate de către stratul de ozon al Pământului.

NASA susține că imaginea captează "focul și mânia stelelor" din universul îndepărtat.

Cerul întunecat este plin de o galaxie de toate formele și dimensiunile pe care oamenii de știință o explorează. Astronomii tocmai au adunat una dintre cele mai cuprinzătoare imagini bazate pe un spectru larg de observații ale telescopului Hubble.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile