NOIZZ a testat bomboanele cu Durian, cel mai urât mirositor fruct din lume

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
30
Tweet
Durian

Considerat și fructul regilor, Durian-ul are un miros absolut îngrozitor pe care îl poți asocia cu mirosul de ceapă, șosete nespălate, mațe de porc sau apă stătută.

Gusturile nu se discută; unora chiar li se pare bun, deși n-aș ști să-ți explic exact de ce.

Durian

Bomboanele cu Durian au același miros și gust ca fructul, așa că după un trip în Thailanda (unde am gustat și Durian natural și am trăit o experiență gustativă pe cât de amuzantă, pe atât de oribilă), am hotărât să iau niște bomboane cu acest fruct și să le dau și colegilor mei să încerce.

Bomboanele redau fidel flavour-ul Durianului original, miros la fel de rău, iar gustul acestora este o combinație horror de senzații - simplu fie spus, e ca și cum ai mânca transpirație. Cel puțin așa mi s-a părut mie.

Durian test

Experimentul cu testarea bomboanelor a fost unul inedit și fun, iar reacțiile sunt neprețuite - de la dezgust la uimire; ba chiar am avut pe cineva căruia i-a plăcut, oh!

Înainte să vezi echipa NOIZZ "în teste", hai să-ți povestesc câteva lucruri despre Durian.

Durianul este considerat Regele Fructelor în Asia de Sud, iar asta pentru că deține multe beneficii pentru organism, în ciuda mirosului său oribil și respingător. Numele "durian" provine de la cuvântul din limba malaeză "duri", care înseamnă spin.

Durian test

Fructul este originar din Brunei, Indonezia şi Malaysia. În prezent, se cultivă în Thailanda, India, Sri Lanka, Vietnam, Papua Noua Guinee şi alte ţări asiatice.

Durianul conține fibre, vitamina C, vitamina B6, potasiu, carbohidrați și magneziu. Jumătate de fruct (pentru cine reușește să-l consume) conține necesarul zilnic de vitamina C pentru un adult, reușind să prevină cancerul și Alzheimerul, dar și să redea fermitatea pielii, prin stimularea producției de colagen.

Durian test

Durianul este și un bun afrodisiac, iar consumul acestuia crește libidoul, însă este și bogat în calorii, jumătate de fruct având peste 350 de calorii.

În lume, există 30 de specii de copaci Durian, însă numai 9 sunt cunoscute pentru producerea fructelor cu același nume. Spre exemplu, asiaticii folosesc coaja fructului pentru a ține la depărtare gândacii din casă, cool, huh?

Durian test

Adevărul este că mirosul îngrozitor al Durianului nu-l face ușor de transportat internațional și nici măcar în locurile de unde provine. Dacă-l transporți în mijloacele de transport în comun sau la hotelul unde ești cazat, este posibil să-ți iei o amendă usturătoare.

Durian test

Testarea acestuia este o experiență absolut unică, dar nici bomboanele ce conțin fructul nu sunt mai prejos, după cum poți vedea și tu:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile