Naționaliștii români din Cluj au ridicat prostia la rang de operă de artă

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
33
Tweet

Să ne înțelegem de la început: nu e nimic rău în a fi patriot, în a-ți iubi țara. Însă, naționalismul înseamnă cu totul și cu totul altceva. Nu e o definiție inventată, este chiar cea din DEX: Naționalism = Ideologie și politică care urmărește întreținerea izolării și ațâțarea neîncrederii și urii între diferite naționalități. Tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni.

Acum, că am lămurit acest lucru, iată cum naționaliștii din Cluj, membri ai Noii Drepte și ai altor organizații extremiste, și-au ridicat prostia la rang de operă de artă.

The Armed Man - Misă pentru pace, opera compozitorului galez Karl Jenkins, a deschis duminică actuala stagiune a Operei Române din Cluj. Spectacolul dedicat Zilei internaționale a muzicii a fost întrerupt duminică de mai mulți naționaliști din Cluj, care au venit cu drapelul României și au intonat „Deșteaptă-te, române!” în timp ce pe scena cânta Refi Erghiun, un muezin român, originar din Dobrogea. Acesta a trebuit să se oprească din cântat, iar pentru a-i stopa pe „cruciați”, conducerea Operei a decis să stingă luminile în sală. De asemenea, pentru prima dată în istoria Operei din Cluj, mascații de la DIAS au intrat în clădire pentru a-i scoate pe turbulenți.

În viziunea lor, acești naționaliști în frunte cu Călin Mărincuş (fost luptător), poartă un război sfânt, un fel de Cruciadă, împotriva „islamizării” României. Pe de altă parte, ei poartă un război și împotriva culturii occidentale, pentru că pervertește mințile românilor. Soluția lor este o izolare de restul lumii și o exagerare a tot ceea ce ei consideră că înseamnă valori românești. Doar ei știu ce muzică e bine să asculți, ce cărți e bine să citești, la ce divinitate e bine să te rogi, cum și cu cine ai voie să faci sex, cum e ok să te îmbraci etc. Ai vrea să trăiești într-o lume în care ei sunt la putere?

Iată cuvintele înțelepte ale lui Călin Mărincuş, salvatorul Românie: „Domnul acesta director a primit această operă cu dedicaţie, repet, pentru a spăla creierele clujenilor şi a-i învăţa ce bun este multiculturalismul, cât de mult ni se potriveşte nouă şi mai ales ce bine ni se potriveşte nouă şi ce binecuvântări ne aduce. A spus de câteva ori Alah Akbar acel muezin, să nu uităm că chiar astăzi a avut loc un atentat în Marseille, unde strigând Alah Akbar un terorist a omorât doi francezi.”

Naționalism = Ideologie și politică care urmărește întreținerea izolării și ațâțarea neîncrederii și urii între diferite naționalități.

„Opera pentru a spăla creierele clujenilor”, The Armed Man - Misă pentru pace, a fost scrisă în anul 2000 și s-a bucurat de un mare succes internațional. Aceasta e situată pe primul loc în topul compozițiilor clasice din Marea Britanie.

Până una alta, toată această mascaradă demonstrează că singurii spălați pe creier sunt naționaliștii și membri Noua Dreaptă. Pentru ei au și venit mascații, nu pentru vreun terorist musulman.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

nationalism extremism noua dreaptă protest Cluj
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde