Noul Ministru al Cercetării: „Nu accept ideea că omul se trage din maimuță”

Share
33
Tweet
Prof. Univ. Dr. Nicolae Hurduc Foto: Screenshot youtu.be/vYHz4lhuF3s

Nu faptul că-i creaționist e problema, ci faptul că nici măcar teoria evoluției nu a citit-o cum trebuie.

Nicolae Hurduc tocmai a devenit oficial noul Ministru al Cercetării din România. Iohannis a semnat azi decretul de numire în funcție, validând astfel propunerea celor din PSD. Poziția rămăsese liberă încă de la finalul lui august, când a demisionat Nicolae Burnete.

Acest Hurduc e specialist în chimie, fizică și biologie, plus decanul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” (Iaşi). CV-ul sună bine, dar a făcut greșeala să le dovedească jurnaliștilor de la Ziarul de Iași că nu pricepe cum funcționează evoluționismul:

Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. [...] Eu adopt o poziţie de mijloc între teoria pur evoluţionistă şi religie. Eu cred lucrurile nu sunt în conflict, iar cele două componente nu se exclud una pe cealaltă”.

De ce spun că Hurduc nu știe despre ce vorbește? Pentru că evoluționismul nu zice „Omul se trage din maimuță”. Nimeni nu susține asta. În schimb, teoria e că omul și maimuțele au un strămoș comun, ipoteză care a devenit din ce în ce mai plauzibilă de-a lungul ultimilor 160 de ani de studii științifice și dezgropat fosile.

Când ești întrebat de evoluție, iar tu începi să debitezi despre cum omul se trage sau nu din maimuță, demonstrezi clar că ești paralel cu domeniul. Dacă pe urmă o dai și pe-aia că mai degrabă provenim din viitor, că asta ar fi mai plauzibil, e cazul să treci înapoi în banca ta.

Ăsta e noul nostru Ministru al Cercetării, omul de care depinde România de-acum încolo la capitolele cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare la nivel național. Pe viitor, sperăm să se documenteze măcar de pe Wikipedia - până acum pare că a cules frânturi de informații doar din auzite.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile