Nu ai voie să mai folosești telefonul mobil după ora 22:00, potrivit experților. Altfel riști să cazi în depresie

Share
68
Tweet
telefon Foto: pexel

Telefoanele mobile și rețelele sociale au devenit o parte de neînlocuit din viața noastră, încât oamenii își pun un semn de întrebare atunci când nu ești activ.

Prin urmare, este destul de normal să verificăm înainte de culcare notificările de pe Facebook, să răspundem la mesajele sau să mai postăm o poză pe Instagram. Însă, toată „relaxarea” asta ne afectează sănătate mintală.

Potrivit experților, utilizarea telefonului în pat poate duce la depresie și la un sentiment de singurătate.

Oamenii de știință au subliniat de mai multe ori faptul că lumina albastră emisă de telefonul mobil afectează vederea şi somnul. Chiar dacă adormi, somnul nu este atât de bun, apar migrenele și nu vei fi productiv în timpul zilei. Pur și simplu corpul nu știe când este timpul să se relaxeze și când să lucreze.

Universitatea din Glasgow a publicat un studiu, care analizează impactul utilizării telefoanelor mobile asupra somnului și a sănătății. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de persoane - dintre care 91.000 au fost monitorizate timp de o săptămână.

Potrivit rezultatelor, dacă îți petreci timpul pe telefon înainte de culcare, există riscul să te confrunți cu boli psihice, cum ar fi depresia, tulburarea bipolară și nevroza. În timpul studiului, oamenii s-au simțit singuri și au fost mai puțin fericiți.

Studiul a demonstrat că persoanele care încearcă să adoarmă lent cu telefonul mobil în mână au cu 11% mai multe șanse de a suferi o tulburare bipolară și cu 6% mai multe șanse de a lupta împotriva depresiei.

Autorul studiului, Daniel Smith, spune că ar trebui să restricționăm activitatea pe smartphone-uri înainte de culcare. Conform recomandării acestui expert, telefonul mobil ar trebui folosit până în ora 22:00.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile