Cercetătorii de la Oxford: Nu le mai oferiți bătrânilor locul pe scaun în autobuz

Share
1.8K
Tweet
mijloace transport in comun Foto: Oliver Bunić / Noizz.rs

Gata cu bunul simț și cu cei 7 ani de acasă. De azi lasă politețea deoparte și nu mai le oferi locul pe scaun bătrânilor în mijloacele de transport în comun.

Cel puțin asta spun cercetătorii de la Oxford care au realizat un studiu controversat.

Potrivit The British Medical Journal, oamenii de știință susțin că nu este bine să oferim locul pe scaun celor trecuți de prima tinerețe.

Aceștia spun că bătrânilor le face bine să stea în picioare pentru că îi ajută la sănătate. Potrivit studiului, bătrânii ar trebui să continue să aibă o viaţă activă şi statul în picioare este un bun excerciţiu fizic pentru ei.

"Gândeşte-te de două ori înainte de a oferi locul tău unui bătrân. Statul în picoare este un bun excerciţiu fizic pentru acesta", a spus Muir Gray, profesor la Universitate Oxford.

În plus, atât mersul pe jos, cât și urcatul treptelor îi ajută la sănătate.

„Trebuie să încurajăm activitatea fizică în rândul bătrânilor, nu să îi încurajăm să fie sedentari. Nu vă sfătuiți părinții să ia liftul, ci să mai urce un etaj pe scări. Și gândiți-vă de două ori înainte să cedați locul pe scaun în autobuz sau tren unei persoane în vârstă. Statul în picioare este un exercițiu fizic bun pentru ei”, a spus profesorul Gray.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile