Nu mai mergem cu metroul în București fără vestă antiglonț: amenințări cu pistolul pe peron la Victoriei

Share
128
Tweet
Metrou București Foto: 123rf.com

Gura de metrou Piața Victoriei 2 parcă s-a transformat aseară în platoul unui film de Tarantino.

E din ce în ce mai nesigur să circuli cu metorul în București. Te poți trezi oricând împins pe șine de o criminală nebună, fără ca vreun gard de siguranță să te oprească la marginea „prăpastiei”. Macazurile se pot defecta oricând, forțând trenul să-și continue traseul pe un drum greșit sau blocându-l complet între stații. Până și aerul pe care-l respiri acolo e cancerigen, de 10 ori mai nociv decât prevede legea.

De parcă nu era de ajuns, acum mai trebuie să te echipezi și cu o vestă antiglonț înainte să validezi cartela la turnichete. Cel puțin, așa ar fi ideal după incidentul de aseară de la Piața Victoriei 2.

Stația de metrou Piața Victoriei Foto: Facebook/Adi Furca | facebook.com/photo.php?fbid=10210878738156011&set=a.10200689938162379&type=3

Pe la 7 jumate, într-o seară ca oricare alta, doi tipi au început să se certe pe peron. Ceartă ca lumea, scandal. Discuția s-a aprins așa tare, încât unul dintre ei a scos din geantă un pistol ca să-l intimideze pe celălalt. Pe modelul „Look at me. I am the captain now” din Captain Phillips.

Din fericire, periculosul a băgat arma la loc în geantă fără s-o folosească. A fost doar așa, un statement. Echipa de securitate Metrorex a reacționat imediat, chemând întăriri de la Poliție.

Brigada de Poliţie pentru Transportul Public detaliază totul într-un comunicat oficial:

„Brigada Poliție Transport Public a fost sezizată de un angajat al metroului că a observat o ceartă între doi bărbați, în zona de ieşire de la metrou P-ța Victoriei.

La un moment dat, unul dintre bărbați a scos din geanta pe care o purta asupra sa un obiect ce părea a fi pistol, după care l-a reintrodus în geantă.

Polițiștii, care au fost informați cu privire la cele relatate, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea stabilirii situației de fapt și pentru identificarea celor doi bărbați”.

Nici până la ora asta nu au fost identificați. Polițiștii au la îndemână imagini de pe camerele de supraveghere, deci – teoretic – e doar o chestiune de timp până-i prind. Ar face bine să se grăbească, înainte să apuce ăla să mai scoată o dată pistolul și prin altă stație de metrou. Să sperăm că-i doar unul de jucărie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile